24 nov 2021 - DNA

Cererea DNA de perchezitii informatice in cazul lui Adrian Miutescu, in procedura parlamentara

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor are la dispoziţie 3 zile să întocmească raport pe cererea DNA pentru acceptul pentru desfăşurarea de percheziţii informatice în cazul preşedintelui PNL Argeş, deputatul Adrian Miuţescu, iar plenul va vota în maximum cinci zile.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor are termen raport trei zile, referitor la scrisoarea ministrului Justitiei cu privire la solicitarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de incuviintare a perchezitiei pentru Adrian Gheorghe Miutescu, a decis, miercuri seara, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

Termenul pentru intrunirea plenului, dupa intocmirea raportului, este de cinci zile. Adrian Miutescu este asteptat joi la comisie pentru exercitarea dreptului la aparare.

DNA a solicitat Camerei Deputatilor acceptul pentru desfasurarea de perchezitii informatice in cazul presedintelui PNL Arges, deputatul Adrian Miutescu, urmarit penal pentru ca ar fi intervenit pentru numirea unor persoane in pozitii-cheie la ANPC si la Posta Romana.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Pitesti au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Adrian Miutescu, presedinte al Organizatiei Judetene PNL Arges si deputat in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii a opt infractiuni de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

,,In perioada aprilie - iulie 2021, suspectul Miutescu Gheorghe Adrian, la instigarea suspectului Chiru Ovidiu, si-ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurg din functia de presedinte al Organizatiei Judetene a partidului din care face parte, pe langa conducerea Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urma, dar si a unei alte persoane in functii de conducere la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges. Aceasta, in conditiile in care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o alta persoana. In aceeasi maniera, Miutescu Gheorghe Adrian ar fi procedat pentru numirea unei persoane intr-o functie de conducere la Protectia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia si de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiesti la Pitesti", anunta DNA.

Interventii ar fi fost facute si la alte institutii, au transmis procurorii.

,,In perioada iulie-august 2021, suspectul Miutescu Gheorghe Adrian si-ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurg din functia mentionata in mod direct pe langa un inalt demnitar pentru mentinerea/numirea in functiile de inspectori scolari si directori de scoli a unor persoane agreate de partid, aceste influente fiind exercitate si la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Arges. Suspectul ar fi procedat similar, in cursul lunii februarie 2020, precum si in lunile aprilie si august 2021, pe langa conducerea Companiei Nationale Posta Romana in scopul angajarii unei persoane la aceasta institutie, respectiv a numirii unei alte persoane intr-o functie de conducere la nivel judetean. In perioada iulie - august 2021, suspectul Tofan Gelu si Mitrofan Cristian si-ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurg din functiile ocupate in partid, pe langa persoane din Inspectoratul Scolar Arges, in scopul mentinerii unei anumite persoane in functia de inspector scolar sau in scopul numirii aceleiasi persoane ca director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum si pentru numirea in functia de directori de scoli a unor persoane agreate de partid", au adaugat reprezentantii DNA.

Sursa : www.mediafax.ro