11 feb 2019 - DNA

Calin Nistor delegat pe 6 luni la sefia DNA

Procurorul Calin Nistor (foto), care asigura interimatul la conducerea parchetul din functia de procuror sef adjunct, urmeaza sa fie instalat ca procuror sef. Nu se va intampla insa printr-o numire de catre presedinte la propunerea ministrului Justitiei, asa cum prevede legea, ci prin delegare.

Concret, Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza sa discute si sa voteze in sedinta de joi, 14 februarie 2019, delegarea lui Calin Nistor in functia de procuror sef al DNA. Subiectul figureaza la punctul 5 al ordinii de zi a DNA: “Propunerea de delegare in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a domnului CALIN NISTOR, procuror sef adjunct in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie”.

Calin Nistor conduce DNA din postura de adjunct al parchetului incepand cu data de 8 ianuarie 2019, dupa ce delegarea procuroarei Anca Jurma la sefia parchetului nu a mai fost prelungita. Pe de alta parte,

DNA nu mai este condusa de un procuror sef numit in baza Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor din iulie 2018, in conditiile in care presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa o numeasca in fruntea Directiei pe procuroarea Adina Florea, propusa de ministrul Justitiei Tudorel Toader.

In paralel cu delegarea lui Nistor in functia de procuror sef, CSM urmeaza sa discute si o plecare din DNA. Ne referim la procuroarea Simona Stefania Constantinescu. Astfel, Sectia pentru procurori a CSM urmeaza sa discute “nota privind incetarea activitatii in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - structura centrala, a doamnei procuror CONSTANTINESCU SIMONA - STEFANIA”.

Sursa : www.juri.ro