05 sep 2019 - DNA

Autorul unei aberatii juridice, respins la DNA

Autorul unei aberatii juridice a fost respins de catre Consiliul Superior al Magistraturii la concursul pentru numirea in functii de executie la Directia Nationala Anticoruptie, condusa de procurorul-sef Calin Nistor (foto).

Este vorba despre procurorul Marian-Eugen Mosteanu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, care nu a indeplinit conditia de cel putin 10 ani vechime in functia de procuror sau judecator.

Mosteanu a ramas in istorie pentru ca pe 28 aprilie 2016 i-a inaintat Judecatoriei Caracal un rechizitoriu (pe care il puteti citi aici) care continea doar solutii de clasare si niciuna de trimitere in judecata. Altfel spus, Marian Mosteanu a dat clasare prin rechizitoriu, iar nu prin ordonanta.

In afara de Marian-Eugen Mosteanu,

toti ceilalti noua candidati merg mai departe, intrunind conditiile legale de participare la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii in perioada 12 august – 18 octombrie 2019.

Lista acestora:

- Ana-Maria Aparaschivei (PCA Suceava, delegata la DNA Suceava)

- Cornel David-Deca (PCA Alba-Iulia)

- Elena Hach (PCA Brasov, delegata la DNA Central)

- Ioan Sorin Iercosan (PT Arad)

- Catalin Lefter (PT Prahova)

- Gabriela-Nicoleta Marian (PT Dambovita)

- Octavia-Patricia Oros (PT Bihor, delegata la DNA Oradea)

- Georgian Cosmin Radu (PT Dambovita)

- Camelia Lidia Raicu (PJ Bals).

Procurorul Marian Mosteanu poate depune contestatie la CSM pana vineri, 6 septembrie 2019, personal sau prin fax, la numerele 021 311 69 42 sau 021 311 69 43.

Sursa : www.juri.ro