04 oct 2019 - DNA

ANI a sesizat DNA. Este vizat seful Serviciului de Fonduri Externe din Consiliul Judetean Tulcea

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au decis să sesizeze procurorii DNA Constanţa pentru ca aceştia să verifice indiciile de corupţie în cazul şefului Serviciului Fonduri Externe din cadrul Consiliului Judeţean Tulcea, Mihaela Lungu.

Agentia Nationala de Integritate anunta, vineri, ca a sesizat Directia Nationala Anticoruptie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre Mihaela Lungu, sef Serviciu Fonduri Externe si Managementul Proiectelor in cadrul Consiliului Judetean Tulcea, a infractiunii asimilata faptelor de coruptie.

"Astfel, in virtutea atributiilor de sef Serviciu, respectiv de manager financiar (16 aprilie 2013 - 09 martie 2016) in cadrul proiectului ,,Sistem de management integrat al deseurilor din judetul Tulcea", derulat de Consiliul Judetean Tulcea, a detinut informatii care ar fi putut determina participarea societatii comerciale S.C. ENERGY GROUP S.R.L. (in cadrul careia sotul sau detinea calitatea de asociat si functia de administrator) la procedura de achizitie, respectiv la incheierea ulterioara a contractelor cu Consiliul Judetean Tulcea", arata Agentia Nationala de Integritate, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Inspectorii ANI sustin ca rezulta indicii temeinice ca Mihaela Lungu ar fi savarsit infractiunea de ,,folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii", sens in care ANI a sesizat DNA Constanta.

"Mai mult, pe parcursul derularii proiectului ,,Sistem de management integrat al deseurilor din judetul Tulcea", LUNGU MIHAELA, in calitate de manager financiar in cadrul echipei de proiect, a acordat viza control financiar preventiv propriu la plata a contractului incheiat la data de 21 decembrie 2015 intre Consiliul Judetean Tulcea si S.C. ENEL DISTRIBUTIE DOBROGEA S.A., societate al carei subcontractant era S.C. ENERGY GROUP S.R.L", potrivit sursei citate.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare.

Sursa : www.mediafax.ro