19 oct 2018 - DNA

Adina Florea a fost admisă pentru funcţia de procuror în secţia de anchetare a magistraţilor

Comisia CSM i-a aprobat candidatura Adinei Florea pentru postul de procuror pe funcţie de execuţie în cadrul Secţiei de anchetare a infracţiunilor din justiţie. Procurorul-şef al noii secţii este Florean Sterschi, de la Parchetul General.

Adina Florea, propunerea ministrului Justitiei pentru sefia DNA, a fost acceptata, de catre comisia formata din membri CSM, pentru functia de procuror pe functie de executie. Potrivit rezultatelor publicate de CSM, procurorul-sef al Sectiei este Florena Strechi, de la PArchetul General.

Lista cu rezultatele obtinute de candidatii pentru functiile de conducere si de executie din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie este urmatoarea:

Ioan Cerbu (de la DIICOT - structura centrala) - a candidat pentru functia de procuror-sef - RESPINS

Codruta Chindea (de la Brasov) - a candidat pentru functia de procuror - ADMIS

Adina Florea (de la Constanta) - a candidat pentru functia de procuror - ADMIS

Sorin Iasinovschi (de la Suceava) - a candidat pentru functia de procuror - ADMIS

Elena Iordache (de la Parchetul General) - a candidat pentru functia de procuror-sef RESPINS

Magdalena Olteanu (de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 6) RESPINS pentru functia de procuror-sef, ADMIS pentru functia de procuror

Florena Sterschi (de la Parchetul General) - a candidat pentru functia de procuror-sef - ADMIS

Adina Florea, propusa de ministrul Justitiei la conducerea DNA, a declarat, vineri, ca inscrierea pentru un post de procuror de executie in Sectia de ancheta a magistratilor nu este o varianta de rezerva, reiterand ideea potrivit careia, daca va fi acceptata de Iohannis la DNA, va merge acolo.

"Nu este vorba despre o functie, este vorba de o candidatura pentru executie, aceasta. Daca ma numeste domnul presedinte, o sa merg la DNA. Nu , nu este deloc o varianta de rezerva. Desfasurarea activitatii profesionale , pur si simplu (m-a indemnat sa ma inscriu si pentru functie -n.r.)", a declarat Adina Florea, la iesirea din sediul CSM.

Anterior, procurorul spunea, in fata membrilor CSM, ca cele doua candidaturi nu au legatura una cu alta si ca nu trebuie confundate.

Sursa : www.mediafax.ro