12 nov 2021 - DNA

Acuzati de luare de mita la APIA Arad. Un fermier a facut plangere la DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 11 noiembrie 2021, a trei consilieri din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) Arad. Ei sunt acuzati de savarsirea infractiunii de luare de mita.

Potrivit procurorilor, in cursul lunii octombrie 2021, cu ocazia efectuarii unui control pe teren, inculpatii i-ar fi cerut unui fermier suma de 3.000 de euro pentru a nu mentiona in raport presupuse nereguli care ar fi atras restituirea, de catre acesta din urma, a sumelor incasate de la A.P.I.A., aferente campaniilor din anii 2019 si 2020, si l-ar fi impiedicat sa incaseze suma aferenta campaniei din anul 2021.

Doi dintre consilieri ar fi primit o prima transa de bani (1.500 euro), restul fiind platit de fermier in data de 11 noiembrie 2021 tuturor inculpatilor, ocazie cu care procurorii au organizat un flagrant.

Sursa : www.mediafax.ro