13 mar 2019 - DNA

17 procurori vor sa intre in DNA (Lista)

17 procurori s-au inscris la concursul pentru ocuparea unor functii de executie in Directia Nationala Anticoruptie, condusa de Calin Nistor (foto).

CSM a publicat miercuri, 13 martie 2019, tabelul cu candidatii care indeplinesc conditiile legale de participare la concurs. Dintre acestia, 15 merg mai departe.

Un singur candidat a fost respins, pentru neindeplinirea uneia dintre conditiile prevazute in art. 87 alin. 2 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara. Este vorba despre Liviu Balan, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Textul de act normativ invocat:

„Pentru a fi numiti in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii trebuie sa nu fi fost sanctionati disciplinar, sa aiba o buna pregatire profesionala, o conduita morala ireprosabila, cel putin 10 ani vechime in functia de procuror sau judecator si sa fi fost declarati admisi in urma unui concurs organizat de catre comisia constituita in acest scop”.

Dintre cei 17 candidati, 7 provin de la parchete de pe langa tribunale, 6 de la parchete de pe langa curti de apel, iar 4 de la parchete de pe langa judecatorii.

In alta ordine de idei, o procuroare si-a retras candidatura. Este vorba despre

Elena Hach, fosta membra in Consiliul Director al Asociatiei Procurorilor din Romania. Ea lucreaza deja in DNA, inca de pe 1 ianuarie 2019, insa cu delegare pe 6 luni. Inainte sa ajunga in DNA, Hach activa la PCA Brasov. De asemenea, printre cei inscrisi in concurs se numara si alti procurori care sunt deja in DNA, dar prin delegare, cum ar fi cazul procurorului Gheorghe Mota.

Lista candidatilor care indeplinesc conditiile legale:

1. Dumitru Baciu – PT Galati

2. Codruta Simona Chindea – PCA Brasov

3. Corina Dragu – PT Brasov

4. Carmen Elisabeta Fota – PJ Sector 4 Bucuresti

5. Camelia Elena Grecu – PCA Constanta

6. Gheorghe Ivan – PT Bucuresti

7. Victor Nicolae Ilioiu – PT Satu Mare

8. Catalin Antonius Marcau – PT Giurgiu

9. Gheorghe Emil Mota – PCA Craiova

10. Ligia Carmen Oprea – PT Ilfov

11. Lucian Ovidiu Rau – PCA Galati

12. Stefanita-Cosmin Stroie – PJ Sector 5 Bucuresti

13. Simona Troaca – PJ Timisoara

14. Claudiu-Daniel Turcin – PJ Bals

15. Gabriel Ulianov – PT Constanta.

Candidatii respinsi pot depune contestati la CSM, fie la sediu (Calea Plevnei, nr. 141 B, Sector 6, Bucuresti), fie prin fax, la nr. 021 311 69 42 sau 021 311 69 43.

Sursa : www.juri.ro