16 mai 2018 - DIICOT

,,ZIUA Z". Peste 200 de perchezitii la grupari de criminalitate organizata. Sunt vizate peste 200 de persoane

DIICOT face, miercuri, 238 de percheziţii la grupări de criminalitate organizată, în cadrul mai multor dosare. 227 de persoane sunt vizate în cadrul acţiunii. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că printre cei vizaţi de percheziţii sunt şi membri ai clanului Ghenosu.

"In cadrul operatiunii ZIUA Z ,sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul directiei au declansat o ampla actiune de combatere a fenomenului infractional organizat, care se deruleaza concomitent pe teritoriul a 28 de judete si a municipiului Bucuresti (Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timisoara, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud) fiind efectuate un numar de 238 de perchezitii domiciliare, ce vizeaza nu mai putin de 227 de suspecti", potrivit DIICOT.

Potrivit sursei citate, actiunile sunt rezultatul investigatiilor derulate in 20 de dosare instrumentate de catre 14 structuri teritoriale ale DIICOT si Structura Centrala, ce vizeaza "destructurarea mai multor grupari infractionale implicate in majoritatea formelor de criminalitate organizata ce intra in competenta directiei, respectiv trafic de droguri de risc si de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatica, evaziune fiscala, contrabanda precum si infractiuni cu violenta, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativa de omor".

Printre cei vizati de perchezitii sunt membri al Clanului Ghenosu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

In total, 290 de persoane vor fi duse la audieri.

La operatiune participa peste 600 de politisti.

Sursa : www.gandul.info