11 iul 2018 - DIICOT

Zeci de persoane sunt audiate la DIICOT Sibiu intr-un dosar de trafic international de droguri. Unele dintre persoanele cercetate sunt banuite si de acte de violenta

Zeci de persoane sunt audiate, miercuri, la sediul DICOT Sibiu, în urma unor percheziţii la persoane bănuite de trafic internaţional de droguri de mare risc. Din cercetări a reieşit că membrii reţelei procurau drogurile din străinătate şi le distribuiau în Sibiu, Mediaş şi Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de reprezentantii Politiei Sibiu, politistii, sub coordonarea procurorilor DIICOT - B.T. Sibiu au efectuat 24 de perchezitii la domiciliile unor persoane banuite de trafic de droguri de risc si de mare risc, pe raza judetelor Sibiu si Cluj, fiind conduse la audieri un numar de 60 de persoane, intr-un dosar ce vizeaza traficul international de droguri, trafic de droguri de risc si mare risc, de substante susceptibile a avea efecte psihoactive.

,,Din cercetari a reiesit faptul ca, in perioada 2016 - 2018, in judetul Sibiu s-a constituit o grupare de criminalitate organizata specializata in procurarea, distribuirea si comercializarea drogurilor. In urma investigatiilor, politistii au stabilit ca persoanele cercetate ar fi procurat droguri din strainatate, le-ar fi livrat la mai multe adrese din judetele Sibiu si Cluj si ulterior le-ar fi comercializat pe raza judetului Sibiu, acestea fiind banuite inclusiv de acte de violenta", se arata in comunicatul Politiei Sibiu.

In urma efectuarii perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate mai multe bunuri electronice, bani si diferite cantitati de masa vegetala susceptibila sa contina substante cu efect psihoactiv.

Un numar de 60 persoane vor fi duse de politisti, pentru audieri, la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu.

Politistii de la Sibiu au fost sprijiniti in ancheta de specialisti in combaterea criminalitatii organizate din cadrul Inspectoratelor de Politie din Alba-Iulia, Hunedoara, Valcea, Cluj-Napoca, Targu-Mures, Brasov, precum de reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean Sibiu si Centrului Chinologic Sibiu, luptatori de actiuni speciale din tara, precum si jandarmi din Sibiu.

Sursa : www.mediafax.ro