07 oct 2022 - DIICOT

Zeci de descinderi DIICOT: 11 kg de canabis oprit de la vanzare,cultura descoperita si 25 de retinuti

Peste 80 de descinderi ale poliţiştilor şi procurorilor DIICOT au oprit de la vînzare peste 11 kilograme de canabis şi alte produse cu efecte psihoactive, iar 25 de persoane au fost reţinute.

In urma celor 82 de perchezitii domiciliare care au fost facute miercuri in mai multe cauze privind comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc si mare risc si efectuarea de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fara a detine autorizatie eliberata in conditiile legii, au fost descoperite doua culturi de canabis (una indoor), mai multe plante de canabis, aproximativ 3 kilograme de muguri de canabis, diverse cantitati de droguri de mare risc (MDMA, 4 CMC, MDMB - CHIMICA) si substante susceptibile a avea efecte psihoactive (3 MMC, 3 CMC, EUTYLONE, 4 - CEC), cantare electronice de mare precizie, telefoane mobile, dispozitive tip grinder, o pusca cu aer comprimat, precum si sumele de aproximativ 350.000 de lei si 18.000 de euro.

De asemenea, procurorii DIICOT din Alba, Cluj si Galati si Sibiu au dispus masura retinerii fata de 25 inculpati si luarea masurii controlului judiciar fata de alti 3 inculpati.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu BCCO Alba, BCCO Cluj, BCCO Galati, BCCO Mures, BCCO Oradea, SCCO Sibiu, SCCO Satu Mare, SCCO Harghita, SCCO Maramures, SCCO Salaj, SCCO Bistrita - Nasaud si SCCO Sibiu, la perchezitii participand si efective din cadrul Jandarmeriei Romane. Actiunile au beneficiat de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT si Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

In plus, procurorii DIICOT - Structura Centrala impreuna cu politisti din cadrul SCCO Ilfov au prins in flagrant doi inculpati imediat dupa ce acestia au ridicat de la o firma de curierat un colet, expediat din Spania, care continea, disimulata printre alimente, cantitatea de aproximativ 11 kilograme de canabis. Cei doi inculpati au fost retinuti si urmeaza sa fie sesizat judecatorul de drepturi si libertati cu propunerea de arestare preventiva.

Sursa : www.mediafax.ro