20 feb 2019 - DIICOT

Un fost procuror DIICOT se revolta

“Ganditi cu mintea voastra si nu va lasati manipulati!”. Acesta este mesajul pe care il transmite fostul procuror DIICOT Ionel Tudosan, recent iesit la pensie.

Ionel Tudosan comenteaza ultimele evenimente din Justitie si acuza ca in loc sa ia masuri, Procurorul General si CSM au facut tot ce este posibil pentru a se diminua impactul devastator al dezvaluirilor privind abuzurile comise in ultimii ani. "Pai, haide sa ne amintim ce s-a intamplat si cum a actionat autoritate judecatoreasca, partea procuraturii, in ultima perioada, dupa ce a iesit la iveala abuzurile inimaginabile savarsite de catre unii reprezentanti ai acesteia si chiar de institutii intregi, gen DNA", afirma Tudosan.

In acest context, Ionel Tudosan analizeaza situatia fostei sefe DNA Laura Kovesi (foto stanga). Acesta sustine ca desi Laura Kovesi ar fi trebuit indepartata de la conducerea DNA, s-a incercat cu orice pret salvarea ei, iar acum se incearca plasarea intr-o functie bine platita.

In ceea ce-l priveste pe Procurorul General Augustin Lazar (foto dreapta), fostul procuror Tudosan sustine ca

situatia acestuia este identica cu cea a Laurei Kovesi. Mai exact, ca se incearca aceleasi manevre pentru mentinerea lui Lazar la conducerea Ministerului Public.

Comentariul facut de fostul procuror Ionel Tudosan pe pagina sa de Facebook:

“Va intrebati si va mirati ce au politicienii de la 'putere' de s-au apucat, iarasi, sa procedeze la modificarea legilor justitiei!?

Pai, haide sa ne amintim ce s-a intamplat si cum a actionat autoritate judecatoreasca, partea procuraturii, in ultima perioada, dupa ce a iesit la iveala abuzurile inimaginabile savarsite de catre unii reprezentanti ai acesteia si chiar de institutii intregi, gen D.N.A.

In loc sa luam imediat masuri pentru indepartarea acelor persoane din randul procuraturii, procurorul general si C.S.M.-ul au facut tot posibilul sa impiedice aceste masuri. In loc sa fie indepartata Laura Kovesi de la conducerea D.N.A. s-a incercat, si inca se incearca, acoperirea acesteia prin diverse tertipuri juridice - amanari indelungate pe tema presupuselor abateri discipinare, adoptarea in aceeasi materie de catre sectia de procurori a unor solutii absolut de neimaginat-inlaturarea unor pasaje intregi din referatul inspectiei judiciare-, incercarea de scoatere a acesteia intr-o functie bine remuneratie etc.

De asemenea, cu referire la procurorul general, Augustin Lazar, aceleasi manevre juridice pentru mentinerea lui in functie si refuzul indepartarii de la conducerea Ministerului Public.

Asadar, daca toate abuzurile din justitie au fost savarsite ca urmare a activitatii desfasurate de aceste persoane in functiile pe care le detineau – prin protocoale incheiate de ei si prin indrumarile date in calitate de sefi, iar noi ca sistem nu vrem ori nu putem sa ne eliminam lipsurile, atunci ce vreti, lucrurile sa continue la fel?

Nu cred ca se mai poate continua asa iar daca cei instituiti a lua masuri nu inteleg lucrurile se vor agrava si mai mult.

Daca, dupa taierea drastica a bugetelor M.P, D.I.I.C.O.T si D.N.A., cei in cauza nu se vor retrage singuri ori nu vor fi retrasi si se va continua pe aceeasi linie, o se se puna din ce in ce mai acut si problema ca procurorii sa nu mai fie considerati magistrati.

Si stati sa vedeti dupa ce o sa fie in justitie dupa adoptarea unei solutii legislative privitoare la rejudecarea dosarelor in care s-au pronuntat complexele de 5 ale ICCJ!?

Acceptati sau nu aceasta-i realitatea, indiferent de propaganda facuta in sens contrariu.

Si lucrurile se vor intampla indiferent de ce cred magistratii, indiferent daca le convine ori nu.

Si mai ganditi-va, de ce este necesar sa se intample asa, pentru micile avantaje egoiste ale unor personaje ajunse prin 'intamplare' in diverse functii?

Procurorii, de cand e lumea lume, au existat pentru a prinde hotii si criminalii, adica pentru a efectua anchete penale, iar nu pentru a indeplini activitati administrative in diverse institutii!

Uitati-va acum cati procurori si judecatori fac altceva decat ceea ce trebuie sa faca, detasati, transferati si delegati la diverse sinecuri, inclusiv la C.S.M.Si locurile lor sunt blocate la instantele si pachetele de unde provin iar cei ramasi sunt obligati sa faca si partea de munca ce le revenea acestora. Si spunem ca suntem aglomerati cu dosare, aceasta fiind una din cauzele solutiilor proaste adoptate.

Aceasta insa nu este o scuza, solutia aceea facand referire la viata, libertatea ori patrimoniul unor persoane, a unor oameni pentru care, poate, hotararea adoptata reprezinta totul in viata.

Ganditi cu mintea voastra si nu va lasati manipulati!

Altfel, sa auzim de bine!”

Sursa : www.juri.ro