21 mai 2022 - DIICOT

Turcia asteapta masuri concrete din partea Suediei cu privire la terorism pentru aderarea la NATO, spune Erdogan

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a spus sambata premierului suedez Magdalena Andersson ca Ankara asteapta pasi concreti in ceea ce priveste preocuparile sale legate de organizatiile teroriste, relateaza Anadolu, citata de Reuters.

In cadrul unei convorbiri telefonice, Erdogan a spus ca ar trebui sa fie ridicat embargoul asupra exporturilor de arme impus Turciei dupa incursiunea sa in Siria in 2019.

Finlanda si Suedia au depus miercuri cererea oficiala de aderare la NATO, dupa invazia Rusiei din 24 februarie in Ucraina.

Turcia i-a surprins saptamana trecuta pe aliatii din NATO prin obiectiile sale fata de aderarea celor doua tari, dar liderii occidentali si-au exprimat increderea ca obiectiile Ankarei nu vor fi un obstacol in calea procesului de aderare la NATO.

Ankara spune ca Suedia si Finlanda adapostesc persoane legate de gruparea militanta Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si adepti ai lui Fethullah Gulen, pe care Ankara il acuza ca a orchestrat o tentativa de lovitura de stat in 2016.

Sursa : www.mediafax.ro