09 iul 2021 - DIICOT

Terorism promovat in Romania. Doi apatrizi, declarati indezirabili pentru 10 ani

Doi apatrizi, care au manifestat un interes crescut faţă de materiale de propagandă teroristă şi care intenţionau să atragă noi adepţi, au fost declaraţi indezirabili pentru România pentru o perioadă de 10 ani.

Potrivit SRI, Curtea de Apel Bucuresti a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru Romania a cetatenilor apatrizi FA si BM, pentru o perioada de 10 ani.

Acestia sunt acuzati ca au manifestat un interes crescut pentru accesarea de materiale de propaganda terorista, fiind implicati in promovarea acestora cu intentia de a convinge si a atrage noi adepti.

,,FA si BM au un comportament, atitudini si opinii specifice persoanelor aflate in proces de radicalizare. Avand in vedere aspectele mentionate, SRI a actionat in scopul prevenirii materializarii amenintarilor la adresa securitatii nationale, rezultate din prezenta si activitatile desfasurate pe teritoriul Romaniei de catre cetatenii straini", a transmis SRI.

Ca urmare a sentintei Curtii de Apel Bucuresti, strainii au fost luati in custodie de Inspectoratul General pentru Imigrari, in vederea indepartarii de pe teritoriul Romaniei.

Sursa : www.mediafax.ro