13 sep 2019 - DIICOT

Retinuti de procurorii DIICOT pentru trafic de minori

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism condusa de Felix Banila (foto) a dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a doi inculpati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane.

In fapt s-a retinut ca, incepand cu anul 2018, inculpatii G.C. si G.B.C., prin inducere in eroare si constrangere, au recrutat mai multe persoane de sex feminin, dintre care si o minora, pe care le-au transportat, transferat si exploatat prin obligarea la practicarea prostitutiei in municipiul

Iasi si in municipiul Botosani, precum si in mai multe orase din Marea Britanie (Leeds, Bolton, Chester si Preston).In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit faptul ca, “victimele erau adapostite in diferite apartamente inchiriate, unde erau abuzate verbal si fizic de catre inculpati, pentru a le determina sa practice prostitutia. Atunci cand una dintre victime refuza acest lucru, era constransa prin mai multe metode, fiind lipsita de libertate si interzicandu-i-se sa comunice cu familia.In vederea exploatarii sexuale a victimelor, inculpatii au publicat mai multe anunturi pe diferite site-uri de profil.La data de 12.09.2019, Tribunalul Iasi a dispus arestarea preventiva a inculpatilor G.C. si G.B.C., pentru o perioada de 30 de zile.Fata de un alt inculpat, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi au dispus masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile”.

Sursa : www.juri.ro