11 oct 2019 - DIICOT

Retinuti de DIICOT in cazul minorei de 15 ani exploatata sexual

Procurorii DIICOT condusi de Giorgiana Hosu si Oana Haineala (foto) au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a doua persoane acuzate de savarsirea infractiunii de trafic de minori.

In fapt s-a retinut ca, in perioada octombrie 2016 - aprilie 2017, inculpatii F.C.-C. si N.M., in varsta de 29 si 30 de ani, au recrutat o persoana vatamata minora, in varsta de 15 ani, prin inducere in eroare si profitand de starea vadita de vulnerabilitate, pe care ulterior au adapostit-o in

scopul exploatarii sexuale a acesteia: Suma de bani obtinuta din exploatarea sexuala a minorei este de aproximativ 15.000 lei.La data de 10.10.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Gorj au efectuat un numar de 3 perchezitii domiciliare, cu ocazia carora au fost identificate si ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, 2 laptop-uri, 20 de hard disk-uri, 1 stick de memorie, 5 telefoane mobile si mai multe DVD-uri. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj au fost conduse, in vederea audierii, un numar de 4 persoane. Inculpatii au fost prezentati Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile”.

Sursa : www.juri.ro