28 iun 2022 - DIICOT

Razboiul din Ucraina, ziua 125 / Statele occidentale sustin apararea Ucrainei / Rusii bombardeaza fara incetare / Zelenski, despre atacul asupra centrului comercial din Kremenciuk: Terorism nerusinat

UPDATE 08:30 Zelenski: atac terorist nerusinat la mall

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a denuntat atacul rusesc asupra centrului comercial din Kremenciuk, numindu-l ,,un act terorist nerusinat". Numarul victimelor a crescut la 16.

UPDATE 08:00 Kiev: racheta trasa in centru comercial din aeronave

Rusii au tras doua rachete impotriva Kremenchuk, un oras din regiunea centrala a orasului Poltava, de pe malul raului Nipro. O racheta a lovit un centru comercial aglomerat, ucigand cel putin 13, iar cealalta a lovit stadionul, a declarat secretarul Consiliului Ucrainean de Aparare si Securitate Nationala, Oleksiy Danilov, citat de Ukrinform. Potrivit datelor initiale, a spus el, cele doua rachete de croaziera Kh-22 au fost trase dintr-o aeronava, al carei tip nu a fost inca determinat.

Numarul persoanelor ucise in atacul cu rachete asupra centrului comercial aglomerat Amstor din Kremenchuk din regiunea Poltava a crescut la 13. Guvernatorul regiunii, Dmytro Lunin, scrie pe Telegram, adaugand ca, din pacate, ,,este prea devreme sa vorbim despre numarul definitiv de victime".

UPDATE 04:00

Rusia loveste Ucraina cu rachete in valoare de 200 de milioane de dolari.

Rusia a lansat intre 60 si 80 de rachete cu raza lunga de actiune pe 25-26 iunie.

UPDATE 03:00

Ocupantii rusi bombardeaza masiv orasul Lysychansk. Opt persoane au fost ucise si alte 21 au fost ranite.

UPDATE 02:20In regiunea Donetk, politistii ucraineni au evacuat populatia

Salvatorii au evacuat 16 persoane din zona ostilitatilor active. Evacuatii au fost asistati la gara din Pokrovsk. In total, din 24 februarie, salvatorii regiunii Donetk au evacuat peste 9.300 de persoane din asezarile din regiunile Donetk si Lugansk.

UPDATE 01:15

In ultimele 24 de ore, in Lysychansk, doua biserici au fost distruse, cladiri de apartamente au fost incendiate si pe unele strazi, gospodariile au fost rase de pe fata pamantului.

UPDATE 00:10Zelenski le-a cerut liderilor G7 sisteme de aparare aeriana si sanctiuni mai dure impotriva Rusiei

,,Ucraina se simte sprijinita de tarile G7. Suntem recunoscatori pentru asistenta financiara si de aparare acordata tarii noastre in lupta impotriva invaziei rusesti. Pozitia tarilor G7 privind sanctiunile este, de asemenea, importanta pentru noi", a declarat presedintele ucrainean Voldomir Zelenski.

Rezumatul zilei Regiunea Odessa a fost lovita de rachete. Rusia se afla in incapacitate de plata a datoriei sale externe pentru prima data din 1918. Ucraina a suspendat tratatele internationale privind cooperarea cu Rusia in domeniul securitatii nucleare. Probabilitatea ca Belarus sa se alature razboiului este de 50/50. Putin va face orice pentru a-i determina sa faca acest lucru. Bombardamentul de la Harkov s-a soldat cu 31 de raniti si cinci morti.

Sursa : www.mediafax.ro