22 sep 2023 - DIICOT

Razboiul contra drogurilor. Gorghiu anunta infiintarea a noi posturi de procuror DIICOT pentru combaterea traficului stradal

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă înfiinţarea mai multor posturi de procurori DIICOT specializaţi pe combaterea traficului stradal, cel din centrele universitare şi trafic la festivaluri. De asemenea, ea propune Legea „2 Mai”, similară legii Anastasia.

,,O veste foarte buna, o sa o vad materializata sper printr-o hotarare de guvern cat se poate de repede ca sa poata urma procedura cu concursuri. Este vorba de 25 de pozitii noi de procurori la DIICOT, care vor fi concentrati intr-un serviciu specializat pe combaterea traficului stradal, pe raza Bucuresti -Ilfov, 8 procurori - un birou anti-drog - in cadrul serviciului teritorial Constanta si posturi alocate in judete care au centre universitare, cu turism foarte ridicat, punctual unde sunt festivaluri in desfasurare. Le multumesc colegilor de la DIICOT ca mi-au inaintat acest memorandum", spune ministrul Justitiei, Alina Gorghiu.

Ca masuri de preventie, ea precizeaza ca ANA a instruit anul acesta 11.300 de profesori care ar trebui sa poata identifica semnele de consum de droguri la elevi.

,,Nu ne putem permite sa nu facem acest efort colectiv, nu doar instiutiile de la nivel national, DIICOT, Politie, pot sa stavileasca acest fenomen si e nevoie de suportul intregii societati, de parinti, de profesori, de orice ONG, etc. Razboiul este unul asimetric, resursele statului sunt limitate fata de miliardele pe care traficantii le au si le pun la bataie", adauga Gorghiu.

Alina Gorghiu a vorbit vineri si despre ,,Legea 2 Mai", o lege care urmeaza ,,Legea Anastasia", prin care isi propune ca ,,traficantii de droguri de mare risc, cocaina, heroina, fentanil, sa nu mai aiba posibilitatea sa primeasca suspendarea executarii pedepsei".

Sursa : www.mediafax.ro