11 iun 2018 - DIICOT

Propunerea de numire a unui alt procuror la sefia DIICOT, transmisa de Toader presedintelui Iohannis

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că a transmis luni propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)

"Astazi am transmis Presedintelui Romaniei propunerea de numire a dlui Oliver - Felix Banila in functia de procuror sef al DIICOT !", a scris, luni, pe Facebook, ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat, saptamana trecuta, favorabil propunerea ministrului Justitiei de numire in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a lui Oliver Felix Banila, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau.

In motivarea avizului favorabil primit de Felix Banila din partea Sectiei pentru Procurori a CSM, se arata ca acesta are o vechime in functia de procuror de 21 de ani si 5 luni, nu a fost sanctionat disciplinar in ultimii 3 ani de activitate, iar la ultima evaluare a activitatii profesionale a fost apreciat cu calificativul "foarte bine".

Tot in motivarea avizului favorabil pentru Felix Banila la conducerea DIICOT se mai precizeaza ca acesta a sustinut interviul in fata Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, ocazie cu care a prezentat "aspecte esentiale ale proiectului privind exercitarea atributiilor specifice functiei de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism".

"Sectia pentru procurori constata ca proiectul privind exercitarea atributiilor specifice functiei de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism prezentat de Banila Oliver - Felix in sedinta din 5 iunie 2018 a Sectiei pentru procurori a fost structurat in patru capitole. Primul capitol cuprinde consideratii generale asupra managementului judiciar, al doilea capitol cuprinde prezentarea sintetica a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, al treilea capitol cuprinde obiectivele vizand capacitatea organizatorica si functionala, din perspectiva exercitarii functiei de procuror sef al directiei, iar ultimul capitol vizeaza concluziile", potrivit motivarii.

Sectia pentru procurori a CSM a remarcat, din analiza proiectului, ca acesta cuprinde o prezentare sintetica atat a aspectelor pozitive cat si a aspectelor deficitare in activitatea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

"Astfel, domnul procuror a prezentat situatia dificila cu care se confrunta Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism sub aspectul gradului de ocupare a schemei de personal, atat la nivelul posturilor de procuror cat si la nivelul celorlalte categorii (grefieri, specialisti IT), apreciind ca se impun masuri in vederea ocuparii integrale a posturilor prevazute. Din cuprinsul prestatiei domnului procuror la sustinerea interviului in fata sectiei, rezulta ca acesta a dat dovada de profesionalism, de o buna cunoastere a sistemului judiciar si a problemelor reale cu care se confrunta acesta, prezentand o viziune de ansamblu asupra activitatii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si identificand solutii pentru imbunatatirea activitatii structurii. Nu in ultimul rand, lucrarile prezentate indeplinesc cerintele de calitate, redate prin coerenta in exprimare, in argumentarea clara si logica, in expunerea completa a datelor", potrivit sursei citate.

Procurorii CSM au apreciat ca Felix Banila, in cadrul audierii, a formulat "obiective clare si precise, pe care le-a detaliat in functie de necesitatile acestei structuri si a indicat masuri adecvate pentru realizarea acestora, in scopul cresterii performantelor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in vederea realizarii unui sistem judiciar modern care sa se adapteze cerintelor Uniunii Europene, iar actul de justitie sa fie administrat cu respectarea celor mai inalte standarde de integritate si profesionalism".

Avizul a fost transmis ministerului Justitiei, care l-a inaintat luni Presedintiei.

Conform legii, procurorul-sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul CSM.

Sursa : www.mediafax.ro