26 oct 2020 - DIICOT

Primarul Romei spune ca grupurile de crima organizata au planificat asasinarea sa si a familiei sale

Primarul Romei, Virginia Raggi, a declarat luni că grupurile de crimă organizată au planificat să o omoare pe ea şi pe familia ei, pentru că a luat măsuri împotriva lor în anumite părţi ale capitalei italiene unde se află la conducere, relatează Reuters.

Raggi a devenit prima femeie primara a orasului in 2016 intr-o victorie majora pentru partidul sau, miscarea 5-Star, care acum guverneaza la nivel national. Ea va candida pentru un nou mandat anul viitor.

Ea a spus intr-un interviu de televiziune preinregistrat ca familia Casamonica, cunoscuta pentru activitatea sa criminala, a vizat-o dupa ce a demolat unele dintre vilele lor construite ilegal in 2018. Primarul Romei a fost pazit permanent de forte de ordine.

,,Am fost informati ca planifica un atac impotriva mea si a familiei mele", a adaugat ea, fara a oferi mai multe detalii.

Raggi a spus ca se lupta si cu alte familii puternice implicate in crima organizata care operau in diferite cartiere ale Romei, cum ar fi familia Spada din cartierul Ostia si familia Marando din San Basilio, la periferia estica a Romei.

"Exista parti din Roma in care oamenii se apropie de mine pentru a-mi spune sa continuu sa lupt, dar apoi se indeparteaza pentru ca le este frica sa nu fie vazuti de clanuri", a spus ea in interviul pentru Canale 5.

Sursa : www.mediafax.ro