03 iun 2022 - DIICOT

Perchezitii DIICOT in Cluj. 16 kilograme de canabis au fost confiscate

Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Cluj au confiscat peste 16 kilograme de canabis în urma a două percheziţii efectuate la persoane bănuite de trafic de droguri.

Potrivit politistilor, joi au fost puse in aplicare doua mandate de perchezitie domiciliara si trei mandate de aducere, emise pe numele a 3 barbati banuiti de trafic de droguri de risc si de mare risc.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada toamna anului 2021 - vara anului 2022, cei banuiti ar fi achizitionat, detinut si vandut droguri consumatorilor din judetele Cluj, Mures si Dolj.

De asemenea, la sfarsitul lunii mai 2022, o persoana banuita, in baza unei intelegeri prealabile cu o alta persoana, s-ar fi deplasat in Spania, in zona Barcelona, de unde ar fi procurat 13,88 kg de canabis. Drogurile ar fi fost introduse in Romania prin intermediul unei firme de coletarie.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate aproximativ 16 kilograme de cannabis si 600 de grame de cocaina, doua grindere, 85 de pungi cu urme de substante, 233 de pungi prevazute cu ziplock goale, un kit, 14.200 de lei, 500 de euro si 400 de dolari.

Pe numele celor 3, procurorii DIICOT au dispus masura retinerii pentru 24 de ore, urmand ca, in cursul zilei de vineri sa fie prezentati instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Sursa : www.mediafax.ro