11 iun 2018 - DIICOT

Ovidiu Tender: Sorin Ovidiu Vintu mi-a cerut 4 milioane de dolari ca sa nu am dosar penal la DIICOT

Omul de afaceri Ovidiu Tender a declarat luni, la ÎCCJ, în dosarul Alinei Bica, faptul că Sorin Ovidiu Vîntu i-a cerut patru milioane de dolari pentru a scăpa de dosarul penal CAROM, precizând că semnalul potrivit căruia banii o să ajungă unde trebuie i-a fost dat de fosta şefă DIICOT.

,,In luna mai, am fost chemat de Sorin Ovidiu Vintu la locuinta sa din Otopeni, unde mi-a propus sa-i dau patru milioane de dolari pentru a nu mi se face dosar penal. I-am spus ca mi se pare exagerat de mult, pentru ca eu nu am facut nimic. Sorin Ovidiu Vintu nu mi-a spus persoana care urma sa primeasca banii, dar mi-a facut precizarea ca suma nu e mare, pentru ca sunt opt persoane si fiecareia ii va reveni cate 500.000 de dolari. Eu am crezut ca este o prostie pentru ca eu nu stiam ce se intampla in Romania. I-am spus ca nu am patru milioane cash, si i-am spus ca trebuie sa fac acum infractiuni sa fac rost de bani. Mi-a dat un termen de doua luni de zile sa ma descurc, sa fac rost de suma de bani, iar eu aveam nevoie de timp pentru a afla cine este in spatele lui. Nu am platit. Pe 25 iulie mi-a zis ca oamenii au considerat ca le-am dat teapa si ca sunt pe cont propriu si ca am soarta in propriile maini", a spus omul de afaceri Ovidiu Tender, in fata magistratilor de la instanta suprema.

Acesta a mai adaugat ca, la acel moment, i-a cerut lui Sorin Ovidiu Vintu o garantie ca banii o sa ajunga la cine trebuie.

,,Am vrut sa ma asigur ca ce spune este real, i-am cerut sa-mi dea garantii, sa-mi dea un semnal, ceva, cu referire la cei 4 milioane de dolari. Acesta mi-a spus ca o sa fiu chemat la DIICOT, fara a nominaliza o persoana, si o sa mi se dea un semnal. La inceputul lunii august 2005, Alina Bica, ce era procuror de caz, m-a chemat la DIICOT si mi-a dat interdictie de a mai pleca din tara. La o saptamana dupa ce m-am intalnit cu Vintu, Alina Bica m-a chemat la parchet si pe hol mi-a spus: Va felicit, domnule Tender va v-ati descurcat. (...) La intalnirea cu Sorin Ovidiu Vintu, cand mi-a cerut patru milioane de dolari, am vrut sa ma asigur, am spus: Bai, vreau o dovada ca nu e teapa si ca nu iei tu banii. I-am spus sa imi dea un semnal. Vintu mi-a spus ca o sa fiu chemat la DIICOT si o sa mi se dea un semnas. La intalnirea cu Bica, cand m-a felicitat, am inteles ca acela era semnalul. La ambele intalniri cu Vintu a participat si Liviu Luca, liderul de sindicat de la Petrom... I timpul controalelor la societatile mele, au identificat o tranzactie care li s-a parut suspecta si au deschis dosarul Carom. Am avut calitatea de inculpat, iar procurorii de caz au fost Alina Bica si Codruta Trandafir. Dosarul Carom a fost disjuns din dosarul Rafo".

Omul de afaceri Ovidiu Tender a dat declaratii in dosarul in care fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, este judecata pentru favorizarea faptuitorului. In acest dosar este judecat si Adriean Videanu.

Sursa : www.mediafax.ro