03 iul 2018 - DIICOT

Orban va fi audiat marti la DIICOT, pentru a da explicatii in dosarul deschis pe numele premierului Dancila, pe care o acuza de inalta tradare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, va fi audiat, marţi de la ora 10.00, de către procurorii DIICOT, în dosarul deschis în urma sesizării depuse de către liderul liberal împotriva premierului Viorica Dăncilă, în care o acuză de înaltă trădare din cauza intenţie mutării ambasadei României din Israel, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala cu privire la fapte pentru infractiuni de inalta tradare si divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala in cazul plangerii depuse de Ludovic Orban impotriva premierului Viorica Dancila. Procurorii au inceput urmarirea penala pentru fapte, inca din data de 7 iunie, infractiunile fiind de inalta tradare si divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala.

In urma cu cateva luni Executivul a anuntat intentia de a muta ambasada Romaniei din Israel. Ulterior, presedintele PNL, Ludovic Orban, a facut o plangere penala, in care i-a acuzat pe Liviu Dragnea si pe premierul Viorica Dancila de ,,difuzarea de informatii cu caracter secret, uzurparea de functie si refuzul de informare a Presedintelui Romaniei" in cazul memorandumului MAE privind mutarea Ambasadei Israelului.

Sursa : www.mediafax.ro