03 iul 2018 - DIICOT

Orban, la iesirea din sediul DIICOT: Nu pot sta cu mainile in san cand un clan toxic isi bate joc

Ludovic Orban a ieşit din sediul DIICOT, unde a fost audiat marţi dimineaţa vreme de mai bine de o oră, subliniind că nu poate da detalii, însă a precizat că plângerea depusă de el împotriva premierului Dăncilă arată că nu poate sta cu mâinile în sân când un „clan toxic” îşi bate joc de ţară.

,,Am dat o declaratie, am raspuns la toate intrebarile la care am putut sa raspund. Ar fi culmea sa spun ce m-au intrebat, ce am raspuns. (...) Nu intram in detalii. Nu am propus o lista de martori. Ceea ce ma intereseaza pe mine este ca faptele in care s-au derulat evenimentele si deciziile sa fie cercetate. (...) Am dat un raspuns cat se poate de clar, atunci cand un clan toxic isi bate joc de Romania si afecteaza interese fundamentale ale Romaniei, nu pot sa stau cu mainile in san sa ma fac ca nu vad cand sunt afectate interesele Romaniei pentru interesele personale ale unui lider politic sau altul", a declarat Ludovic Orban, la iesirea din sediul DIICOT.

Procurorii au inceput urmarirea penala pentru fapte, inca din data de 7 iunie, infractiunile fiind de inalta tradare si divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala. Procurorii DIICOT au inceput, inca din data de 7 iunie, urmarirea penala cu privire la fapte pentru infractiuni de inalta tradare si divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala in cazul plangerii depuse de Ludovic Orban impotriva premierului Viorica Dancila.

In plangere, liderul PNL, Ludovic Orban, ii acuza pe Liviu Dragnea si pe premierul Viorica Dancila de ,,difuzarea de informatii cu caracter secret, uzurparea de functie si refuzul de informare a Presedintelui Romaniei" in cazul memorandumului privind mutarea Ambasadei Israelului.

Sursa : www.mediafax.ro