19 iun 2022 - DIICOT

Ministrul de Externe al Israelului va vizita Turcia pe fondul unor ingrijorari de terorism

Ministrul israelian de externe Yair Lapid intenţionează să viziteze Turcia în această săptămână, a anunţat duminică biroul său, după luni de îmbunătăţire a legăturilor, dar şi după recentele îngrijorări exprimate de Israel cu privire la faptul că cetăţenii săi ar putea fi atacaţi de agenţi iranieni în această ţară membră NATO.

Comunicatul a precizat ca Lapid, in timpul calatoriei sale de joi, se va intalni cu omologul turc Mevlut Cavusoglu, care luna trecuta a vizitat Israelul pentru a incuraja extinderea cooperarii economice intre cele doua state, scrie .

Israelul si-a avertizat cetatenii sa nu calatoreasca in Turcia, invocand suspiciuni de complot de asasinat sau rapire din partea Iranului, care a promis sa razbune asasinarea la 22 mai a unui colonel al Garzilor Revolutionare din Teheran, pe care a pus-o pe seama unor agenti israelieni.

Iranul nu a comentat avertismentul de calatorie israelian, care se concentreaza in prezent asupra Istanbulului. Intr-o declaratie din 13 iunie, care nu a mentionat alte tari, Ministerul de Externe al Turciei a facut aluzie la avertisment si a declarat ca Turcia este o tara sigura, cu "mecanisme de cooperare pentru lupta impotriva terorismului".

Sursa : www.mediafax.ro