10 apr 2019 - DIICOT

Lazar si Tarcea, pusi la zid de un fost procuror DIICOT

Procurorul General Augustin Lazar (foto stanga) si presedinta ICCJ Cristina Tarcea (foto dreapta) au fost pusi la zid de catre un fost procuror DIICOT.

Este vorba despre procurorul Ionel Tudosan, pensionat din magistratura in ianuarie 2019. Tudosan a luat atitudine miercuri, 10 aprilie 2019, impotriva incapatanarii lui Lazar si Tarcea de a ramane in functiile pe care le detin, in ciuda scandalurilor de care se leaga mandatele celor doi, printre care se numara semnarea unor protocoale secrete si nerespectarea legii in constituirea completelor de judecata, respectiv in efectuarea urmaririi penale.

In acest context, Ionel Tudosan lanseaza o ipoteza-bomba. Potrivit fostului procuror DIICOT, in spatele indaratniciei lui Augustin Lazar si a Cristinei Tarcea de a nu demisiona din functii pot sta nu doar

frica de consecinte, ci si indeplinirea unor comenzi oculte.

Postarea de pe Facebook a lui Ionel Tudosan:

„Desi retras din activitate, nu pot sa nu-mi exprim mirarea si indignarea cauzate de comportamentul si atitudinea unor persoane cu functii de conducere din cadrul autoritatii judecatoresti, situatii care aduc prejudicii imense justitiei, in general.

Si, de asemenea, nu-mi pot explica cerbicia de care acestia dau dovada in continuarea mentinerii acestei situatii, prin tinerea cu dintii de functiile detinute!

In concret, ma refer la seful Ministerului Public, procurorul general Augustin Lazar, si la sefa ICCJ, Cristina Tarcea.

Astfel, desi sub mandatul amandurora s-au adus in atentia opiniei publice evenimente de neacceptat intr-o societate democratica (semnarea unor protocoale secrete, nerespectarea legii in constituirea completelor de judecata si, respectiv, de efectuare a urmaririi penale, aspecte negative referitoare la activitatea desfasurata de fiecare, cu reverberatii deosebite in opinia publica), niciunul dintre cei doi nu vrea sa se retraga, pentru a nu se continua degradarea imaginii de ansamblu a justitiei.

De ce sa procedeze astfel cei doi, ce-i determina sa continue a adopta aceeasi atitudine?

Nu pot, dupa parea mea, exista decat doua motive: fie frica de consecintele activitatii desfasurate pana in prezent, fie asteptarea unor situatii care sa le garanteze iesirea din 'scena' in mod onorabil.

Sau, poate, faptul ca inca nu sunt lasati sa se retraga!?

Observam insa ca se incearca cu disperare mentinerea aceleiasi stari in sistemul judiciar care, dupa cum s-a dovedit, a condus la abuzuri inimaginabile.

Observam, de asemenea, ca ambii protagonisti provin dintr-o generatie anterioara anului 1989, dintr-o alta orinduire sociala si cine stie...!?

In orice caz, tributul de imagine si incredere in justitie pe care-l aduc cei doi nu o sa mai poata fi recuperat prea curand.

Mai ales daca cei ramasi in activitate continua sa se mentina in siajul lor, fara a lua atitudine!

Am scris aceste randuri cu regretul enorm ca s-a ajuns in aceasta situatie determinata, poate, si datorita unor factori externi.

Dar magistratii trebuie sa aiba demnitatea lor, sa discearna evenimentele si faptele si sa actioneze in consecinta.

Altfel, sa auzim numai de bine!”

Sursa : www.juri.ro