15 aug 2019 - DIICOT

Guvernul mexican cere Statelor Unite sa trateze atacul din El Paso ca un act de terorism

Guvernul mexican cere Statelor Unite să se asigure că atacul armat de la 3 august, care a avut loc în El Paso, să fie tratat ca un incident de natură teroristă împotriva mexicanilor, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Ministrul mexican de Externe, Marcelo Ebrard, a declarat intr-o conferinta de presa ca noi masuri trebuie adoptate pentru a evita astfel de crime.

"Este foarte important sa perseveram, sa specificam, sa clarificam si sa cerem ca noi masuri sa fie luate pentru ca astfel de incidente sa nu se repete, iar prima masura este aceea de a clasifica incidentul asa cum a fost, adica un act de terorism impotriva vietilor mexicanilor", a declarat Ebrard.

Potrivit unui manifest de patru pagini, care ar fi fost scris de principalul suspect, Patrick Crusius, si postat pe 8chan, atacul armat din El Paso a fost numit un "raspuns la invazia hispanica in Texas".

Autoritatile din El Paso au informat de asemenea ca suspectul ar fi declarat pentru politie ca a vizat mexicani in timpul atacului armat.

"Vor fi cei care vor spune ca acesta nu este terorism, este vorba doar de o persoana", a mai declarat Ebrard.

"Ei bine, este nevoie sa specificam ca barbatul care a comis acest act josnic, ingrozitor, facea parte dintr-o retea si a incarcat un manifest pe acea retea", a adaugat acesta.

Crusius este acuzat ca a ucis impuscat zeci de persoane, ucigand 22 dintre acestea, intr-un supermarket din El Paso, Texas.

Sursa : www.mediafax.ro