26 mar 2021 - DIICOT

Greva de la Metrou. Metrorex, plangere la DIICOT in cazul angajatilor blocati la metrou

Politia Romana a transmis ca vineri a fost primita o sesizare din partea Metrorex, privind incalcarea art. 1 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea si combaterea terorismului. Sesizarea a fost inaintata, de urgenta, DIICOT.

,,Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, a declansat cercetari, conform art.218 alin(4)din Legea nr. 62 din 2011 a dialogului social: declararea grevei de catre organizatori cu incalcarea prevederilor art. 205 constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda, respectiv neasigurarea serviciilor de transport, la cel putin o treime din activitatea normala", arata Politia Romana.

De asemenea, Jandarmeria Capitalei a aplicat, pana la aceasta ora, 23 de sanctiuni in valoare de 125.000 de lei.

Amenzile au fost date pentru nerespectarea masurilor prvind organizarea de adunari publice in spatii inchise, asa cum este prevazut in Legea nr. 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru desfasurarea protestului fara autorizare, fapta prevazuta de Legea nr. 60/1991 si pentru nerespectarea masurilor sanitare, cum este prevazut tot in Legea nr. 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, Politia a dispus masuri pentru fluenta traficului, pentru a ajuta pe toata lumea sa ajunga acolo unde este nevoie.

Verificarile in acest caz continua.

Sursa : www.mediafax.ro