09 oct 2018 - DIICOT

Giorgiana Hosu si-a anuntat demisia in alb de la DIICOT in cazul in care ofiterii SRI fac ancheta

Giorgiana Hosu, propusă procuror şef adjunct al DIICOT, a anunţat, marţi, că funcţia pentru care candidează va rămâne din nou vacantă în cazul în care se poate demonstra că ofiţerii Serviciului Român de Informaţii au făcut anchetă sau acte de cercetare penală în vreun dosar al Direcţiei.

"DIICOT are in competenta exclusiva infractiunile de combatere a terorismului si a securitatii nationale. Ca atare, colaborarea cu Serviciul Roman de Informatii este nu fireasca si indreptatita de lege, este vitala. De exemplu, in caz de interventie antiterorista sau in caz de interventie contraterorista, procurorul DIICOT este singurul desemnat sa participe in mijlocul acelui eveniment alaturi de serviciul de informatii Procurorul conduce. Eu mai merg un pic mai departe si spun ca, daca se poate demonstra sau s-ar putea demonstra de catre cineva ca ofiterii Serviciului Roman de Informatii au facut ancheta sau acte de cercetare penala intr-un dosar DIICOT, atunci functia aceasta, de procuror sef adjunct o sa ramana din nou vacanta", a declarat Georgiana Hosu.

pentru ocuparea functiei de procuror sef adjunct al DIICOT, a sustinut marti interviul in fata Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. In prezent, Hosu este delegata in aceeasi functie.

Sursa : www.mediafax.ro