10 oct 2019 - DIICOT

Fostul sef al DIICOT a aflat decizia CSM

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat in discutie in sedinta din 10 octombrie 2019 solicitarea facuta de fostul sef al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Terorism Felix Banila (foto) dupa ce acesta a demisionat de la conducerea institutiei.

Procurorul Felix Banila a anuntat in 2 octombrie 2019 ca a demisionat de la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Anterior, presedintele Iohannis ii ceruse sa faca acest gest in urma gestionarii cazului Caracal. Banila declara la momentul anuntarii demisiei ca

„acesta este pretul pe care trebuie sa il platesc pentru continuarea in bune conditii a activitatii – desi unul injust”. Magistratul adauga ca atata vreme cat a condus DIICOT, nu a esuat in indeplinirea atributiilor legale, „iar speta 'Caracal' nu depaseste nivelul priceperii mele si al aptitudinii solutionjarii ei de catre ai mei colegi”.Revenind, in sedinta din 10 octombrie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat “continuarea activitatii domnului procuror BANILA OLIVER FELIX intr-o functie de executie la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau (unitate de parchet de unde provine) ca urmare a eliberarii din functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, ca urmare a demisiei, incepand cu data de 02.10.2019, data publicarii in Monitorul Oficial al Decretului nr.712/02.10.2019 al Presedintelui Romaniei”.

Sursa : www.juri.ro