16 mai 2018 - DIICOT

Felix Banila, propunerea ministrului Justitiei pentru sefia DIICOT, va fi intervievat de catre CSM pe 5 iunie

Procurorul Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, urmează a fi intervievat la CSM pe 5 iunie. Pe 6 iunie Consiliul va trimite avizul către Ministerul Justiţiei.

,,Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul pentru examinarea propunerii ministrului justitiei de avizare a numirii domnului BANILA OLIVER - FELIX, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, dupa cum urmeaza:

- 16.05.2018 - punerea in dezbatere publica a proiectului de management si efectuarea verificarilor asupra candidaturii;

- 05.06.2018 - analizarea rezultatului demersului anterior si intervievarea candidatului;

- 06.06.2018 - transmiterea avizului catre Ministerul Justitiei", se arata in informarea transmisa de catre reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Felix Banila, cel propus luni de ministrul Justitiei pentru a ocupa functia de procuror-sef DIICOT, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca are experienta, proiectele si intruneste conditiile pentru a ocupa aceasta functie, precizand ca vrea sa realizeze un "colectiv inchegat". Contracandidatul sau a fost actualul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, al carui mandat se va incheia in 19 mai.

"In primul rand, vreau sa ii multumesc domnului ministru pentru increderea pe care mi-a acordat-o. Este un prim pas din acest demers pentru ca urmeaza si avizarea la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), ulterior, numirea la domnul presedinte. Nu pot sa comentez cu privire la ce m-a avantajat pe mine, in raport cu contracandidatul meu, probabil acest rationament il detine domnul ministru. Eu nu am lucrat in DIICOT intr-adevar, este o structura de elita a Ministerului Public. Nu am avut oportunitatea, nu am avut onoarea pana acum, in schimb, am instrumentat dosare de mare violenta, care au investigat grupari infractionale si prin natura faptelor investigate, dar si prin profilul persoanelor pe care le-am cercetat, am fixat multe elemente din sfera criminalitatii organizate. Au fost cateva cauze importante, am experienta bogata in spate, am proiectele necesare, intrunesc conditiile. Este alegerea domnului ministru", a declarat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, Felix Banila, propunerea ministrului Justitiei pentru conducerea DIICOT.

Sursa : www.mediafax.ro