06 iun 2018 - DIICOT

Dragomir, fostul ofiter SRI, o indeamna pe Alina Bica sa vorbeasca: Se rugau de ea sa il salte pe Horodniceanu. Reactia de ultima ora a sefului DIICOT

Daniel Dragomir, fostul ofiţer SRI, a relatat miercuri, după audierea din dosarul Black Cube, un moment în care spune că fostul adjunct al SRI, Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, secretar general SRI, o rugau pe Alina Bica să îl ridice cu mascaţii pe Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT.

"Imi aduc aminte cu dezgust de un moment in care Coldea si Dumbrava se rugau de Alina Bica sa il salte pe Horodniceanu in strada cu mascati si Bica s-a opus la momentul acela. Eu cred ca Alina Bica isi aduce aminte din Costa Rica si asa cum eu si altii vorbesc, va iesi si Bica sa iasa sa spuna cum au vrut ei sa il salte pe Horodniceanu. Asa vom intelege cu dosarul Black Cube care a fost treaba cu Kovesi si Horodniceanu", a declarat Daniel Dragomir. Procurorul general Augustin Lazar a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu in functia de procuror sef DIICOT pentru inca sase luni, in conditiile in care mandatul acestuia a expirat pe 19 mai. Daniel Dragomir a fost ofiter al Serviciului Roman de Informatii, el declarand, intr-un interviu pentru Gandul ca, ani de zile, a stat in acelasi birou cu Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI. Dragomir a demisionat din SRI in anul 2013. Dumitru Dumbrava a fost promovat, in 2014, la gradul de general de brigada. A fost sef al Directiei juridice din SRI pana in 2016, cand a fost numit secretar general al Serviciului. Generalul a devenit cunoscut dupa ce a declarat ca Serviciul Roman de Informatii urmareste finalizarea dosarelor in instanta, caracterizand justitia drept un "camp tactic". Florian Coldea a fost omul doi din SRI timp de 12 ani, fiind considerat "creierul" institutiei. Coldea a demisionat din SRI la inceputul lui 2017, dupa ce Sebastian Ghita a facut publica relatia de prietenie pe care o avea cu Florian Coldea. Alina Bica a fost sef al DIICOT, ulterior fiind acuzata pentru fapte pe care le-ar fi comis in calitate de membru in comisia ANRP. Bica se afla in Costa Rica, iar avocatii sai au anuntat ca are statut de refugiat.

Procurorul sef al DIICOT, Daniel Hordniceanu, a declarat, miercuri seara, ca nu cunoaste ca Alina Bica sa fi fost rugata de Florian Coldea si Dumitru Dumbrava sa il ridice cu mascatii, asa cum a spus Daniel Dragomir, precizand ca nu i se pare normal sa asculte ce spune fostul ofiter SRI. Intrebat daca stie ca Florian Coldea si Dumitru Dumbrava i-ar fi cerul Alinei Bica s il ridice cu mascatii, asa cum a precizat Daniel Dragomir, seful DIICOT a spus, la Romania TV: "Nu cunosc. Am aflat si eu astazi de la un coleg de al dumneavoastra ( din presa -n.r.). Inseamna ca nu au rugat-o suficient (Florian Coldea si Dumitru Dumbrava -n.r). Probabil ca ma simpatiza (Alina Bica-n.r.) din moment ce nu a dat curs rugamintii". De asemenea, acesta a precizat ca:"Nu mi se pare normal sa ascult ceea ce zice domnul Dragomir care este intr-o situatie delicata si care, sigur, este tentat sa spuna tot ceea ce doreste".

Sursa : www.gandul.info