17 nov 2021 - DIICOT

Dosar penal la DIICOT pentru Diana Sosoaca. Senatoarea a blocat accesul intr-un centru de vaccinare

Senatoarea Diana Şoşoacă are dosar penal după ce, la începutul lunii septembrie, împreună cu un grup de protestatari, a încercat să blocheze activitatea unui centru de vaccinare. Dosarul deschis de Parchetul General a fost declinat DIICOT-ului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Diana Sosoaca are dosar penal dupa ce, in septembrie, un grup de protestatari antivaccinare condus de senatoarea independenta a blocat accesul intr-un centru de vaccinare deschis in comuna Rachiteni din judetul Iasi.

Imaginile protestului au fost postate de Sosoaca pe Facebook.

,,Minciuna carantinarii localitatilor din Romania! Oamenii nu stiu ca sunt carantinati! Totul este o minciuna! Cifrele sunt false! Raportarile sunt false! Totul pt bani si crima", era mesajul postat la filmarea trasnmisa in direct de Diana Sosoaca.

In urma acestui eveniment, Diana Sosoaca are dosar pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Dosarul a fost declinat DIICOT-ului.

Si CNCAV a luat pozitie fata de protestul grupului condus de Sosoaca.

,,Este regretabil faptul ca se incearca aducerea campaniei de vaccinare intr-o zona a speculatiilor, a raspandirii de informatii false, acuzatii nefondate si calomnierea cadrelor medicale implicate in procesul de vaccinare a populatiei. Astfel de fapte se produc in contextul cresterii considerabile a ratei de infectare in randul populatiei si a efortului depus in tot acest timp pentru sustinerea ritmului de vaccinare la nivel national", a transmis, dupa protest, Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV).

Sursa : www.mediafax.ro