14 sep 2018 - DIICOT

Doi tineri care sunt banuiti ca au adus droguri de risc prin firme de curierat au fost retinuti de DIICOT

Doi tineri din judeţul Bistriţa-Năsăud, bănuiţi că au introdus în ţară droguri de mare risc prin intermediul unor firme de curierat, pentru consum şi pentru a le vinde, au fost reţinuţi în urma unor percheziţii ale poliţiştilor şi procurorilor DIICOT din Vrancea.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Politia Vrancea, ofiterii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vrancea, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au perchezitionat locuintele celor doi tineri din judetul Bistrita-Nasaud, fiind vorba de un barbat de 26 de ani si o tanara de 18 ani.

Cei doi sunt banuiti de trafic si consum ilicit de droguri si introducere in tara de droguri de risc.

,,Din cercetari a rezultat ca, incepand cu anul 2017, cei doi banuiti ar fi desfasurat activitati de trafic si consum ilicit de droguri, pe care le-ar fi introdus in Romania, prin intermediul unor firme de curierat, cu intentia de a le comercializa. Astfel, barbatul de 26 de ani este banuit ca, in cursul lunii august ar fi achizitionat din afara tarii aproximativ 3 kilograme de cannabis, pe care le-ar fi introdus fara drept in Romania printr-o firma de curierat. Drogurile ar fi fost comercializate catre diferite persoane contra sumei de 7.000 de euro, bani pe care i-ar fi expediat ulterior in afara tarii, disimulati intr-un colet postal, pentru achizitionarea unei noi cantitati. Coletul a fost ridicat de politisti pe raza judetului Hunedoara", se arata in comunicatul Politiei Vrancea.

In urma perchezitiilor efectuate de politisti, au fost ridicate aproximativ 100 de grame de cannabis, 10 grame de hasis si 400 de euro.

Cinci persoane au fost duse la sediul DIICOT Vrancea, pentru cercetari. Procurorul de caz a emis impotriva barbatului de 26 de ani ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventiva, pentru trafic si consum ilicit de droguri si introducere in tara de droguri de risc. De asemenea, fata de tanara de 18 ani a fost luata masura preventiva a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetarile sunt continuate pentru aflarea intregii activitati infractionale in cazul celor doi tineri.

Sursa : www.mediafax.ro