30 dec 2022 - DIICOT

Doi indivizi suspectati de terorism, retinuti la Paris sub acuzatia ca voiau sa comita un atentat

Doi indivizi suspectaţi de terorism au fost reţinuţi vineri, la Paris, sub acuzaţia că intenţionau să comită un atac cu bombă într-o gară, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate franceze.

Conform surselor citate, un francez in varsta de 51 de ani si un tunisian au fost retinuti avand asupra lor noua butelii de gaz, cu care amenintau sa comita un atac in Gara Montparnasse din Paris, informeaza cotidianul Le Figaro.

Potrivit martorilor, cei doi indivizi, care nu au domicilii fixe, erau sub influenta alcoolului si strigau ca vor distruge gara printr-o serie de explozii. Nu este clar daca dispozitivele erau functionale.

Cei doi indivizi au fost retinuti sub acuzatia de "promovarea terorismului" si tentativa de periclitare a transportului public. Anchetatorii incearca sa afle care erau intentiile reale ale celor doi suspecti.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, i-a cerut prefectului Politiei, Laurent Nunez, sa suplimenteze masurile de securitate in toate garile cu ocazia celebrarii Anului Nou, pe fondul riscurilor teroriste.

Sursa : www.mediafax.ro