13 aug 2019 - DIICOT

DIICOT, solicitare in dosarul Caracal

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism face apel la o comunicare publica echilibrata in ceea ce priveste dosarul crimelor comise la Caracal.

DIICOT, condus de Felix Banila, Oana Haineala si Giorgiana Hosu (foto) solicita formatorilor de opinie, precum si persoanelor implicate in procedurile aflate in derulare in cauza penala cunoscuta in spatiul public sub denumirea de dosarul ”Caracal” o

comunicare conforma adevarului si desfasurata intr-o maniera care sa nu pericliteze bunul mers al anchetei penale si care sa nu aduca atingere independentei si reputatiei magistratilor procurori.

DIICOT “invedereaza faptul ca regulile de comunicare publica aplicabile parchetelor sunt cele continute in Ghidul privind relatia dintre sistemul judiciar din Romania si mass-media si Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si ca atare, limitele comunicarii sunt cele permise de actele normative mentionate, precum si de dispozitiile art. 6 din CEDO privind garantarea dreptului la un proces echitabil, respectiv de dispozitiile art. 8, 10 Cod de procedura penala privind caracterul echitabil si termenul rezonabil al procesului penal, precum si dreptul la aparare”.

Sursa : www.juri.ro