25 mai 2023 - DIICOT

DIICOT: Opt fete, dintre care una minora, obligate sa se prostitueze in Franta

Procurorii DIICOT au descins, joi, în cinci locaţii din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, într-un dosar privind traficul de persoane şi traficul de minori. Anchetatorii au probe că opt fete au fost traficate în Franţa, una dintre ele fiind minoră.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Calarasi impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Calarasi au pus in aplicare 5 mandate de perchezitie domiciliara pe raza judetelor Calarasi si Ilfov si a municipiului Bucuresti, intr-o cauza privind savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de minori si trafic de persoane.

,,In cauza s-a retinut faptul ca, incepand cu anul 2012, mai multe persoane din judetul Calarasi au initiat si constituit un grup infractional organizat, avand ca scop savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori. Astfel, in perioada 2012-2020, membrii grupului infractional organizat au recrutat, prin utilizarea metodei de inducere in eroare lover-boy, 8 persoane vatamate, una minora, pe care, ulterior, prin inducere in eroare si utilizarea de violente fizice si psihice le-au exploatat prin determinarea la practicarea prostitutiei pe teritoriul Frantei, obtinand in mod semnificative avantaje de natura patrimoniala", spun procurorii DIICOT.

De asemenea, in perioada 2021-2022, unul dintre membrii gruparii a recrutat o persoana vatamata, pe care, ulterior, a exploatat-o prin determinarea la practicarea prostitutiei pe teritoriul Olandei si in Romania.

Totodata, in cursul anului 2010, anterior constituirii grupului infractional organizat, unul dintre suspecti, a recrutat o persoana vatamata, minora la acea data, pe care a exploatat-o prin determinarea la practicarea prostitutiei intr-o zona rurala a judetului Calarasi.

In perioada 2012-2020, mai multe persoane, rude sau apropiati ai membrilor grupului, i-au sprijinit pe acestia sa obtina beneficii materiale, respectiv sume de bani realizate de victimele traficului de persoane, in cuantum de aproximativ 700.000 euro, prin faptul ca au acceptat sa transmita si sa primeasca sume de bani, pe care le-au remis ulterior membrilor grupului.

Audierile se vor desfasura la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Calarasi.

Sursa : www.mediafax.ro