27 mai 2021 - DIICOT

DIICOT a destructurat o grupare de recuperatori cu tentacule in Bucuresti, Ilfov si Prahova. Santajau pentru sume imense

Zece persoane au fost retinute si fata de doua a fost dispusa masura controlului judiciar in cazul instrumentat de DIICOT si Politia Capitalei vizand constituirea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de santaj si abuz in serviciu.

"Urmare audierilor din cazul instrumentat de DIICOT si Politia Capitalei, fata de 10 persoane a fost dispusa masura retinerii, iar fata de alte doua, masura controlului judiciar. Cercetarile sunt continuate de DIICOT si Politia Capitalei sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, santaj si abuz in serviciu", a anuntat IGPR miercuri seara.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul Grupuri Infractionale Violente, au efectuat miercuri 17 perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetele Ilfov si Prahova, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de santaj si abuz in serviciu.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate substante stupefiante, arme albe, arme de foc neletale, precum si sume de bani.

In cauza s-a retinut faptul ca, de la finele anului 2020 si pana in prezent, pe raza municipiului Bucuresti s-a constituit si a actionat un grup infractional organizat ai carui membri s-au specializat in savarsirea unor infractiuni de santaj, constand in recuperarea unor sume de bani de la diversi agenti economici si persoane fizice, pana la valoarea de 600.000 euro, prin utilizarea de amenintari si violente.

"La data de 12 martie, la solicitarea unui membru al gruparii, un agent de politie a intervenit pe langa un politist din cadrul Brigazii Rutiere pentru a-l determina sa nu aplice sanctiunea complementara a suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice a unui alt membru al gruparii ce savarsise o contraventie pentru care era obligatorie respectiva masura", arata DIICOT.

La sediul DIICOT - Structura Centrala au fost conduse in vederea audierii 12 persoane.

Sursa : www.mediafax.ro