06 iun 2018 - DIICOT

Daniel Dragomir va sesiza ministrul Justitiei si procurorul sef propus la DIICOT: Se fac dosare secrete

Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, a declarat miercuri, la sediul DIICOT, că va sesiza ministerul Justiţiei şi pe Felix Bănilă, procurorul şef propus la DIICOT, despre modalitatea de instrumentare a dosarelor penale, în condiţiile în care spune că în paralel cu un dosar se mai fac şi altele secrete.

"Observ ca s-a lucrat in dosare secrete si ma astept sa fie si altele. Voi face o informare la ministrul Justitiei, la procurorul Banila, poate asa stiu si domniile lor ca asa se lucreaza in Romania. Eu va fac dosar pentru furt, merg pe dosarul ala, dar separat mai am un dosar ca tineti microfonul rosu si pe dosarul ala va ascult, interceptez, dar nu va zic nimic. Asta e Justitie?", a declarat miercuri, Daniel Dragomir.

Acesta afirma ca a fost informat acum doua luni de trei denunturi in baza carora s-a lucrat la inca doua dosare in paralel cu Black Cube.

"Acum 60 de zile am fost informat ca in acest dosar s-a mai lucrat la inca doua dosare secrete, atasate dosarului Black Cube. Au lucrat ce au lucrat la ele si acum 60 de zile s-au gandit sa mi le puna si mie la dispozitie si de 60 de zile ne tot rugam de ei sa ne dea copii sa vedem ce e cu dosarele alea. Atat pot sa va spun azi, este vorba despre trei denunturi. Au lucrat procurorii prin spate, in stilul asta securist, care e in Romania, pe trei denunturi care nu au nicio valoare, timp in care, ca tot se vorbeste de cheltuieli (...) La finalul acestui dosar sunt curios cati bani s-au cheltuit, pentru ca procurorii s-au plimbat de vreo doua ori prin Israel. Comisii rogatorii, mese, tersase. din banii contribuabililor", a mai spus Dragomir

"Dosarul asta e pornit in 2 iunie 2016, pana la urma ori se dovedeste ca am dreptate si va spun ca sunt probe false care sunt utilizate pentru a ma aresta pe mine. Eu le-am spus de un an. Eu stiu ce intelegeri a facit DIICOT cu evreii?", sustine fostul ofiser SRI.

Procurorii DIICOT au prelungit masura controlului judicar cu 60 de zile in cazul lui Daniel Dragomir.

Dosarul Black Cube a fost deschis in anul 2016 si vizeaza incercari de intimidare la adresa procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Doi cetateni israelieni, angajati ai societatii Black Cube si-au recunoscut faptele, fiind condamnati la inchisoare cu suspendare.

Cercetarile au continuat insa pentru fostul ofiter SRI, Daniel Dragomir, fiind suspectat ca ar fi intermediat legatura intre cei care voiau sa afle informatii despre Laura Codruta Kovesi si angajatii firmei. Dragomir a fost arestat cateva luni in dosar.

Sursa : www.mediafax.ro