03 feb 2023 - DIICOT

Dan Hosu, sotul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, a murit

Dan Hosu, soţul fostei şefe a DIICOT, Giorgiana Hosu, a murit, vineri, a scris pe Facebook, fiul său, Vlad, Hosu, care a cerut decenţă. Dan Hosu ar fi suferit de o boală incurabilă.

Dan Hosu a murit vineri, 3 ianaurie, iar pe 7 februarie ar fi trebuit sa primeasca sentinta finala in dosarul Carpatica Asig Sibiu.

Decesul lui Dan Hosu a fost confirmat de fiul sau, Vlad, pe Facebook: ,,Nu am cerut niciodata ceva presei. Astazi o voi face: solicit decenta! Multumesc!", a scris Vlad Hosu, vineri. Sute de persoane au postat mesaje de condoleante.

Sotul fostei sefe a DIICOT ar fi suferit de o boala incurabila.

Dan Hosu era implicat in dosarul Carpatica Asig. El a fost condamnat in 2020 la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru ca ar fi ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru in CA al Carpatica Asig Sibiu sa influenteze deciziile de la nivelul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) astfel incat sa obtina avizul pentru numirea in functia de presedinte al CA.

In 18 ianuarie, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a spus, la Europa FM, ca sotul fostei sefe DIICOT a fost achitat, desi nu exista o decizie definitiva in acest caz. Imediat, Predoiu a spus ca a fost o afirmatie eronata. ,,Eroarea comisa a fost fara intentie, de buna credinta am crezut in adevarul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat in prealabil informatia pe care o aveam din surse neoficiale", a spus Predoiu, in 19 ianuarie.

Opt ONG-uri au cerut, joi, demisia ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, dupa ce acesta s-a antepronuntat in dosarul de coruptie care se afla pe rolul instantelor. Era vorba de dosarul sotului fostei procuroare sefe a DIICOT, Giorgiana Hosu.

Sursa : www.mediafax.ro