14 aug 2019 - DIICOT

BREAKING Se confirma a doua victima a lui Gheorghe Dinca: DIICOT anunta ca ramasitele din padure apartin altei fete decat Alexandra Macesanu

Rămăşiţele găsite de către procurorii DIICOT în liziera din pădure de lângă casa din Caracal aparţin unei fete cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, alta decât Alexandra Măceşanu, anunţă DIICOT. Asta înseamnă că se confirmă a doua victimă a lui Gheorghe Dincă.

Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" a trimis catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) raportul de expertiza medico-legala antropologica pe fragmentele osoase care au fost gasite in liziera de padure de langa casa din Caracal a lui Gheorghe Dinca. Fragmentele osoase au fost gasite la indicatia lui Gheorghe Dinca, care le-a spus anchetatorilor ca acolo ar fi ramasitele Luizei Melencu.

"Din analiza raportului preliminar de expertiza medico-legala antropologica rezulta ca fragmentele osoase examinate provin de la o persoana de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 15-19 ani si ca sunt altele decat cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite in urma perchezitiei domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuinta inculpatului Dinca Gheorghe", anunta DIICOT, intr-un comunicat de presa remis miercuri MEDIAFAX.

Anchetatorii confirma practic o a doua victima a lui Gheorghe Dinca in conditiile in care fragmentele osoase ridicate pe 27 iulie de catre anchetatori din curtea casei din Caracal contin ADN-ul Alexandrei Macesanu, dupa cum a anuntat DIICOT la acea vreme.

Luiza Melencu avea varsta de 18 ani in momentul disparitiei, produsa in luna aprilie a acestui an.

Intre timp, anchetatorii au reluat, miercuri, cautarile in casa si curtea lui Gheorghe Dinca, urmand a folosi aparatura speciala pentru scanat solul, cu care spera sa poata descoperi si alte probe posibil ingropate sub pamant sau in gropile betonate. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca anchetatorii vor folosi miercuri aparatura speciala pentru scanat solul, cu care spera sa poata descoperi si alte probe posibil ingropate sub pamant sau in gropile betonate. De asemenea, sursele citate au precizat ca la cercetari va participa si o echipa formata din specialisti in geodezie.

Anchetatorii au dus marti la casa lui Gheorghe Dinca si un excavator, in cea de-a treia saptamana in care se fac verificari.

De asemenea, marti, o femeie in varsta de 49 de ani a depus la Inspectoratul de Politie din Olt o plangere pe numele lui Gheorghe Dinca in care il acuza pe acesta ca a violat-o si lovit-o, potrivit unor surse judiciare.

Gheorghe Dinca a marturisit ca le-a omorat pe Alexandra Macesanu (15 ani) si Luiza Melencu (18 ani) si apoi le-a ars cadavrele.

Sursa : www.mediafax.ro