24 nov 2022 - DIICOT

Barbat retinut pentru terorism. A promovat materiale ale unei organizatii din Orientul Mijlociu

Potrivit DIICOT, inculpatul este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de promovarea unui mesaj prin propaganda savarsita prin orice mijloace, in public, cu intentia de a instiga la savarsirea unui act de terorism si accesarea in mod repetat de materiale de propaganda terorista, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicatii electronice, precum si detinerea de astfel de materiale, in scopul insusirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise in stare de recidiva postcondamnatorie, atrasa de o condamnare pentru acelasi gen de fapte.

Procurorii arata ca inculpatul, aflat intr-o faza avansata a procesului de autoradicalizare, a accesat si promovat in mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propaganda terorista, specifica unei organizatii teroriste activa in Orientul Mijlociu. In acestea erau prezentate scene de lupta si antrenamente ale membrilor acestei organizatii, precum si imagini cu luptatori ai acesteia.

De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare si aplicatiile de mesagerie, inculpatul a promovat insemnele si activitatile intreprinse de organizatia terorista activa in Orientul Mijlociu, precum si ideologia acesteia.

Politistii si procurorii au facut miercuri o perchezitie la locuinta inculpatului, fiind identificate obiecte de interes in cauza, care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Acesta a fost retinut si va prezentat judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Sursa : www.mediafax.ro