09 iun 2021 - DIICOT

Atacurile cibernetice sunt noua forma de terorism. Numarul atacurilor este in crestere

Daca esti antreprenor si ai un cod bancar, sa fii pregatit in anii urmatori pentru atacuri cibernetice. De un an de zile, hackerii sunt tot mai indrazneti, iar atacurile de tip ransomware vizeaza companiile de stat si pe cele private. Asta in conditiile in care tehnologia ii ajuta sa scape mai usor. Rascumpararea se plateste in criptomonede, iar compnaiile sunt conectate la retele uriase.

CEO Waterfall Security: Va fi mai rau inainte sa fie mai bine. Este usor sa lansezi aceste atacuri cu succes, asa ca vor fi mai dese. Asta pana ce indeajuns de multi din industrie si indeajuns de multe tari isi vor ridica nivelul de securitate.

Lior Frenkel este CEO si co-fondator al Waterfall Security, care asigura siguranta cibernetica pentru infrastructura critica, dar si pentru companii din Israel, America de Nord, dar si din Romania. El spune ca Guvernul trebuie sa deruleze o campanie de informare pentru ca antreprenorii sa stie la ce se expun.

LIOR FRENKEL CEO Waterfall Security: Cel mai rau lucru posibil este sa ai in fata un client sau un sector de piata care nu este constient de pericole. Tot ce este accesibil de pe internet poate fi si va fi piratat. Daca nu azi, va fi maine sau peste doua luni. In al doilea rand, trebuie sa ai un sistem de rezerva foarte detaliat si foarte amanuntit. Al treilea lucru este preventia, constientizare. Sa presupui ca vei fi atacat si sa stii ce sa faci cand se va intampla asta.

Vazute de multi drept ceva minor, atacurile cibernetice reprezinta viitorul terorismului. Totul cu sprijinul unor tari precum Coreea de Nord sau Rusia, care, potrivit FBI, sustin si incurajeaza grupurile de hackeri.

CEO Waterfall Security: E noul tip de terorism, noul tip de infractiune criminala globala.

Sursa : www.mediafax.ro