01 mar 2023 - DIICOT

Alina Albu, propusa de Ministrul Justitiei pentru functia de procuror sef al DIICOT

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a anunţat, miercuri, că în urma analizei candidaturilor a selectat şi a propus pentru funcţia de procuror şef al DIICOT pe Alina Albu.

Interviurile pentru functia de procuror - Sef al DIICOT au avut loc in data de 24 februarie la sediul Ministerului Justitiei.

Interviurile au fost desfasurate in fata comisiei de interviu constituita, potrivit legii, din reprezentantii Ministerului Justitiei, ai CSM, INM si ASE si compusa din ministrul justitiei, secretari de stat, procurori, un profesor de management si un psiholog.

In urma fiecarei serii de interviuri, au avut loc consultari extinse si minutioase intre ministrul justitiei si toti membrii comisiei de interviu, a transmis, miercuri, ministrul Catalin Predoiu.

,,In urma analizei candidaturilor prin prisma celor precizate mai sus, am selectat si propus pentru functia de Procuror-Sef al DIICOT pe doamna procuror Alina Albu", a spus Predoiu.

Propunerea va fi transmisa miercuri Sectiei pentru Procurori a CSM pentru obtinerea avizului in conformitate cu art.147 alin.(3) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Sursa : www.mediafax.ro