08 nov 2019 - DIICOT

Alexandru Cumpanasu spune ca Luiza Melencu traieste. Mama elevei: In a doua poza seamana foarte clar / Bunicul fetei: Suta la suta e ea / DIICOT: Nu exista indicii despre o filmare in care apare adolescenta | VIDEO

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani ucisă de Gheorghe Dincă, spune că familia Luizei Melencu ar fi recunoscut-o pe fată într-un filmuleţ făcut recent în Italia şi pe care îl are. Mama Luizei afirmă că fizic seamănă, dar vocea nu se aude foarte bine.

ORA 20.02 DIICOT: Pe niciun canal de cooperare nu exista indicii despre o filmare in care apare Luiza Melencu

Pe niciun canal de cooperare internationala, autoritati judiciare sau cooperare politieneasca nu exista indicii care ar putea sustine afirmatiile lui Alexandru Cumpanasu in privinta unui filmulet realizat in Italia si in care apare Luiza Melencu, a precizat Mihaela Porime, reprezentantul DIICOT.

Mihaela Porime, purtatorul de cuvant al DIICOT, a precizat, pentru MEDIAFAX, in privinta filmuletului despre care a vorbit Cumpanasu, ca pe niciun canal de cooperare internationala - autoritati judiciare, cooperare politieneasca - nu exista indicii care ar putea sustine afirmatiile acestuia.

ORA 19.54 Bunicul Luizei Melencu: Ne-a aratat doua poze, suta la suta e Luiza

Bunicul Luizei Melencu este convins ca intr-una din pozele pe care le-a vazut si pe care i-a aratat-o Alexandru Cumpanasu, este Luiza. ,,Ne-a aratat doua poze intre care una, garantat, adica suta la suta e Luiza", a spus acesta.

Potrivit bunicului Luizei Melencu, din inregistrarea video nu a putut distinge vocea Luizei, dar intr-una dintre pozele pe care i le-a aratat Alexandru Cumpanasu sustine ca este nepoata lui.

,,Ne-a aratat niste poze si o inregistrare video, ma rog... dupa inregistrarea video, vocal asa... n-am putut distinge bine vocea Luizei, dar ne-a aratat doua poze, intre care una, garantat adica suta la suta e Luiza.(...) Dumnealui zice ca a avut niste detectivi particulari, adica platiti de dumnealui si au umblat din local in local", a declarat bunicul Luizei.

Acesta spune ca fotografiile si filmul ar fi fost facute saptamana trecuta, in Italia.

Intr-o interventie la RTV, acesta a precizat ca doar parul nepoatei sale este schimbat, aceasta fiind vopsita brunet.

,,Eu pot sa fac afirmatia ca e Luiza in persoana, doar cu mici... e vopsita strident brunet, dar in rest seamana cu Luiza perfect de bine", a spus bunicul.

Acesta este convins ca fata este in viata si ca a fost victima traficului de persoane. ,,Fetita este in viata, am facut afirmatia de la inceput, a fost traficata", a mai spus acesta.

Stirea initiala:

Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei Macesanu, fata de 15 ani ucisa de Gheorghe Dinca, spune ca familia Luizei Melencu ar fi recunoscut-o pe fata intr-un filmulet facut recent in Italia si pe care il are. Mama Luizei afirma ca fizic seamana, dar vocea nu se aude foarte bine.

"Eu sunt ultimul care vrea sa se joace cu emotiile oamenilor. Imi asum aceasta informatie, dupa consultarea cu familia Melencu care mi-a confirmat-o. Aceasta confirmare a venit abia acum jumatate de ora si va spun ca tremur tot. In cazul Luizei Melencu nu a exista si nu exista nicio proba, decat recunoasterea lui Dinca. Trebuie sa avem o abordare legala de aici inainte, dar eu va spun ca nu ma joc cu emotiile oamenilor. Acestia au confirmat persoana si vocea Luizei. Daca nicio mama nu o recunoaste, atunci nu stiu cine o mai recunoaste. In acest moment Luiza Melencu este in viata", a spus Alexandru Cumpansu, la Antena 3.

Cumpanasu afirmaca filmuletul a fost facut de un investigator privat. Se pare ca materialul video, in care apare tanara ce danseaza, a fost facut recent in Italia.

"Mama si bunicul Luizei au recunoscut-o pe Luiza din fotografii si din filmulet audio-video. Aproximativ acum o saptamana, doua au fost facute, in afara tarii. Investigatorii care acum lucreaza cu mine",a mai spus Cumpanasu.

Mama Luizei afirma ca fata din imagine seamana mult cu fiica ei, dar nu este sigura pe deplin, avand in vedere ca a vazut filmuletul pe whatsapp.

"Arata o fata, are multe trasaturi cu Luiza, nu stim daca este ea, numai la par e diferenta. Opreste o masina langa fata, intreaba de tarif, prima data a vorbit in italiana, Luiza vorbeste la perfectie italiana. Persoanele au intrebat tariful si apoi au zis: esti fata de la TV? ea a zis: Da. Apoi a intrebat tariful si a zis 30. In a doua poza seamana foarte clar, dar e vopsita negru si vocea, nu se aude bine. Au trecut 6 luni, Luiza se poate schimba", a spus mama Luizei, la Antena 3.

Inainte de emisiunea de la Antena 3, Cumpanasu a avut o interventie Live si pe Facebook, in care a spus: "am luat confirmarea de recunoastere a familiei Melencu. Am gasit-o pe Luiza, daca e acolo, e si Alexandra alaturi. Am stat 2 zile in Italia. Avem si filmari si poze, stim unde se afla, avem nevoie de ajutorul tuturor cetatenilor pentru ca nu aveam confirmarea doamnei Melencu, acum avem confirmarea ca fata din poze si film este Luiza. Incepe o batalie contra-cronometru, indiferent de alegeri, nu ma intereseaza, oricunde in aceasta lume, pentru identificarea locatiei unde se afla Luiza. Unde a fost vazuta prima data a fost mutata, impreuna cu trupe speciale si ce puteam sa mai am, fara a interveni in legea italiana, dar in acest moment nu cred ca voi trai o asemenea bucurie. E un lucru cert! E in viatta! Autoritatile romane sa se duca dracului toate!"

Pentru cele mai importante stiri ale zilei, transmise in timp real si prezentate echidistant, dati ,,Like".

Sursa : www.mediafax.ro