14 iul 2022 - DIICOT

,,Act deschis de terorism". 17 morti si zeci de raniti in urma unui atac cu rachete rusesti in centrul Ucrainei

Rachete ruseşti au lovit joi inima oraşului Vinniţa din centrul Ucrainei, ucigând 17 persoane, inclusiv doi copii, şi rănind zeci de persoane, a anunţat biroul procurorului general ucrainean.

Cladirile rezidentiale, precum si spatiile administrative si de birouri au suferit "pagube si distrugeri semnificative" in atacul despre care armata ucraineana a declarat ca a fost facut cu rachete Kalibr lansate de pe un submarin din Marea Neagra, scrie Reuters.

Aproximativ 90 de persoane au cerut ajutor medical, iar aproximativ 50 dintre ele se afla in stare grava in urma atacului, care a distrus, de asemenea, un centru medical si a implicat trei rachete, a precizat politia.

Imaginile arata fum negru si gros care iese dintr-o cladire inalta si sirene in timp ce salvatorii se grabesc sa ajunga la fata locului.

Fotografiile postate online de Serviciul de Stat pentru Situatii de Urgenta arata, de asemenea, fum ce se ridica din ramasitele masinilor arse si din moloz.

,,Ce este acest lucru, daca nu un act deschis de terorism?", a scris presedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe Telegram.

Ministerul rus al Apararii nu a comentat inca rapoartele din Vinnita. Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie, a negat ca a tintit in mod deliberat civili.

Sursa : www.mediafax.ro