09 oct 2023 - DIICOT

25 de posturi de procurori DIICOT asteapta sa fie ocupate

Ministrul Justiţiei anunţă că în şedinţa de Guvern de joi va fi introdus un memorandum care vizează suplimentarea cu 25 a posturilor de procurori în cadrul DIICOT.

,,In 2024, traficul si consumul ilicit de droguri vor fi principale amenintari la adresa securitatii nationale din SUA. Asta spune cel mai recent Raport al Departamentului american pentru Securitate Interna. In Romania, chiar ieri, 30 de mii de pastile au fost capturate de politistii antidrog din Valcea. Vorbim despre substanta activa <alprazolam>, un drog de risc. Asta se intampla in contextul in care, in septembrie, operatiunea HIMERA captura peste 20 de mii comprimate stupefiante sustrase din circuitul legal chiar de gestionar. Problema drogurilor in Romania devine la fel de presanta ca peste ocean", arata ministrul Justitiei.

Alina Gorghiu sustine ca drogurile sunt atat o problema de sanatate publica, cat si una de securitate nationala.

,,De aceea, e necesar sa alocam resurse umane suplimentare la DIICOT. Joi, va intra in sedinta de Guvern un memorandum in acest sens: suplimentarea cu 25 de posturi de procurori! Substantele ilicite ucid persoane si distrug destine. Iar legislatia trebuie adaptata la aceste amenintari. Un bun exemplu este proiectul Partidul National Liberal privind eliminarea pedepsei cu suspendare in cazul traficului de droguri de mare risc, precum si majorarea pedepselor pentru fapte de efectuare fara drept de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive", mai arata Alina Gorghiu.

Sursa : www.mediafax.ro