26 mai 2022 - Curţi de Apel

Traian Basescu isi vrea privilegiile inapoi. A deschis proces cu SPP la Curtea de Apel Bucuresti

Fostul preşedinte Trana Băsescu îşi vrea privilegiile înapoi şi cere acest lucru în instanţă, unde a deschis un proces împotriva Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP). Părţile sunt chemate joi în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

Traian Basescu are calitatea de reclamant in procesul de la Curtea de Apel Bucuresti, iar SPP este parat.

Fostul presedinte cere instantei de contencios administrativ si fiscal suspendarea executarii actului administrativ nr. 1029/28.03.2022.

Dosarul a fost inregistrat in 28 aprilie, la o luna dupa ce fostul presedinte al Romaniei a ramas fara privilegiile pe care le-a avut ca sef al statului, ca urmare a deciziei definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie care a stabilit ca Traian Basescu a fost colaborator al fostei securitati.

Fostul presedinte Traian Basescu ar putea fi evacuat din vila de protocol si s-a cerut ajutorul unui executor judecatoresc. RA-APPS a anuntat miercuri ca Basescu nu a respectat termenul legal pentru eliberarea imobilului.

,,Prin notificarea Regiei Autonome ,,Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Basescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 avand ca obiect folosinta gratuita a imobilului- resedinta oficiala situat in Bucuresti, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul ca in termenul prevazut de lege de 60 de zile de la incetarea contractului, atat Dumnealui, cat si membrii familiei au obligatia de a elibera si de a preda resedinta oficiala. In data de 23.05.2022 s-a implinit termenul legal de 60 de zile in care Dl. Traian Basescu avea obligatia de a elibera si preda imobilul situat in Bucuresti, Str. Gogol nr. 2, sector 1", au anuntat reprezentantii RA-APPS.

Ca urmare, fostul presedinte ar putea fi evacuat.

,,Intrucat imobilul mentionat nu a fost eliberat si predat catre R.A.-A.P.P.S., fostul Presedinte al Romaniei a fost notificat, in acest sens, prin executor judecatoresc. Precizam faptul ca, in conditiile in care nu se va da curs notificarii in sensul eliberarii resedintei oficiale, vom demara procedurile de evacuare", au precizat reprezentantii RA-APPS.

Fostul presedinte al Romaniei a pierdut dreptul de a folosi locuinta de protocol, dupa ce instanta suprema a decis ca Traian Basescu a fost colaborator al Securitatii. Ulterior, Traian Basescu a anuntat ca isi cumpara un apartament in Bucuresti pentru a elibera vila RA-APPS.

Sursa : www.mediafax.ro