02 aug 2020 - Curţi de Apel

Sute de interceptari obtinute de SRI in dosarul lui Sorin Blejnar au fost anulate de Curtea de Apel Bucuresti

Dosarul fostului sef ANAF Sorin Blejnar incepe sa se destrame la Curtea de Apel Bucuresti. Sute de interceptari obtinute de SRI in baza unor mandate de supraveghere tehnica, ce au fost folosite de DNA in dosar, au fost anulate de judecator. Decizia poate fi, insa, atacata.

,,Constata neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului nr. 20/P/2019 din data de 21.08.2019 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a coruptiei in ceea ce priveste descrierea faptelor retinute in sarcina inculpatilor. In baza art. 102 alin.2 si 3 Cod procedura penala cu referire la art. 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului constata nulitatea proceselor verbale de redare a convorbirilor si comunicarilor telefonice", se arata in minuta de la Curtea de Apel Bucuresti.

Sunt anulate convorbiri si apeluri telefonice efectuate in urma cu mai multi ani. Protagonisti ai interceptarilor au fost Sorin Blejnar, dar si Codrut Marta si Elan Schwartzenberg.

Procurorul DNA trebuie sa remedieze neregulile din dosar si va informa judecatorul daca mentine cauza sau isi ia inapoi rechizitoriul.

Sorin Blejnar a fost trimis in judecata in acest dosar pentru ca ar fi primit mita 1.200.000 de euro in perioada mai 2011-aprilie 2012 pentru a se asigura ca firma afaceristului Radu Nemes nu este verificata de Fisc.

In dosar este judecata si sotia lui Blejnar, Andreea, pentru complicitate la luare de mita.

In prezent, Blejnar executa o pedeapsa de 5 ani de inchisoare pentru trafic de influenta. El este inchis la Penitenciarul Rahova, unde se afla si Liviu Dragnea.

Sursa : www.mediafax.ro