10 ian 2023 - Curţi de Apel

Procesul fratii Tate: Andrew si Tristan au ajuns marti dimineata la Curtea de Apel Bucuresti

Fraţii Tate au ajuns marţi dimineaţă la Curtea de Apel Bucureşti, unde vor afla dacă rămân sau nu în arest.

Controversatul influencer Andrew Tate si fratele sau, Tristan, fusesera arestati pentru 30 de zile in Romania, pentru trafic de persoane si viol.

Procurorii DIICOT impreuna cu politisti din Bucuresti au facut 5 perchezitii domiciliare intr-o cauza in care se fac cercetari pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane si viol.

Conform DIICOT, la inceputul anului 2021, 4 suspecti (doi cetateni britanici si doi cetateni romani) au constituit un grup infractional organizat in vederea comiterii pe teritoriul Romaniei, dar si al altor state, precum Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, a infractiunii de trafic de persoane.

Persoanele vatamate au fost recrutate de cetatenii britanici prin inducere in eroare cu privire la intentia de a intemeia o relatie de casatorie/concubinaj si existenta unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate si adapostite in imobile din judetul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violenta fizica si constrangere psihica (prin intimidare, supraveghere constanta, controlul si invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestari pornografice in vederea producerii si difuzarii prin intermediul unor platforme de socializarede material avand un astfel de caracter si prin supunerea la executarea unei munci, in mod fortat, in scopul obtinerii de beneficii financiare importante constand in sumele de bani obtinute ca urmare a accesarii materialelor de catre utilizatori.

Cu privire la infractiunea de viol s-a retinut ca, in luna martie 2022, o persoana vatamata a fost constransa, in doua ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violente fizice si presiuni psihologice sa intretina relatii sexuale.

Sursa : www.mediafax.ro