21 sep 2023 - Curţi de Apel

Nicusor Dan: Curtea de Apel a anulat raportul ANI. Imaginea Municipalitatii a fost afectata

„Curtea de Apel Bucureşti a anulat azi raportul Agenţiei Naţionale de Integritate care reţinea că aş fi incompatibil şi în conflict de interese”, anunţă Nicuşor Dan. El apreciază că „imaginea Municipalităţii a fost afectată”.

,,Curtea de Apel Bucuresti a anulat azi raportul Agentiei Nationale de Integritate care retinea ca as fi incompatibil si in conflict de interese. Institutiile de control trebuie sa controleze, dar sa fie echilibrate in evaluari. Faptul ca o institutie a statului a spus ca primarul Bucurestiului e incompatibil si in conflict de interese e o chestiune pe care partenerii externi ai Municipalitatii o iau foarte in serios. Imaginea Municipalitatii a fost afectata", scrie pe Facebook Nicusor Dan.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul, Prefectura si Curtea de Conturi in luna februarie privind situatia de incompatibilitate si conflict de interese in care s-ar fi aflat primarului Municipiului Bucuresti, Nicusor Dan. Intr-un comunicat, ANI transmitea ca in perioada mandatului de primar general, Nicusor Dan ar fi detinut si alte functii de conducere in patru institutii sau servicii, fara mandat de reprezentare, incalcand astfel legea privind incompatibilitatile. Nicusor Dan ar fi detinut functii simultan in Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, Administratia Strazilor Bucuresti, ALPAB si Centrul Cultural Expo Arte.

,,Admite exceptia tardivitatii formularii cererii aditionale si constata decazut reclamantul din dreptul de a invoca noi motive de nelegalitate . Admite exceptia inadmisibilitatii exercitarii controlului de legalitate asupra dispozitiei din raportul de evaluare prin care a fost sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Respinge cererea de anulare cu privire la acest aspect ca inadmsibila. Admite in parte cererea formulata de reclamantul Nicusor Daniel Dan in contradictoriu cu parata Agentia Nationala de Integritate. Anuleaza in parte raportul de evaluare nr.58231/G/II/23.12.2022 sub aspectul constatarii existentei starii de incompatibilitate si conflictului de interese. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare; recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntata astazi, 21.09.2023, solutia fiind pusa la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei", potrivit minutei Curtii de Apel Bucuresti.

Sursa : www.mediafax.ro